Huuhkajat koki kirvelevän 1-2 (1-2)-tappion Ukrainalle Olympiastadionilla pelatussa MM-karsintaottelussa. Tappio tiesi sitä, että Huuhkajien tie MM-kisoihin vaikeutui huomattavasti.

Suomi sai otteluun hyvän lähdön, kun Teemu Pukki pääsi heti toisella minuutilla, mutta hänen vetonsa blokattiin. Robin Lod pääsi tälläämään irtopalloon, mutta Ukrainan maalivahti Andrij Piatov torjui laukauksen. Huuhkajien niskaan kaadettiin jääkylmää vettä pari minuuttia myöhemmin. Andrij Jarmolenko oli rangaistusalueen ulkopuolella vapaana ja tarkka laukaus painui aivan tolpan juureen ja Ukraina pääsi johtoon.

Ukraina jatkoi painostustaan ja loi pari paikkaa Suomen maalille, mutta Suomi pääsi tasoittamaan 25. minuutilla. Joel Pohjanpalo pääsi puskemaan voimalla kulmapotkusta, mutta Piatov sai torjuttua pallon tolppaan. Ukrainalaispelaaja yritti purkaa tolpasta kimmonnutta palloa väljemmille vesille, mutta Pukki ryntäsi tilanteeseen ja pallo kimposi hänestä maaliviivan yli.

Suomi ei ehtinyt kauaa tasoituksesta nauttia, kun Ukraina siirtyi jälleen johtoon. Ukrainalaishyökkääjät jätettiin täysin vapaaksi maalin eteen ja Viktor Tsygankov tarjoili ja Roman Jaremtshukilla oli helppo työ pistää pallo verkkoon.

Toisen puoliajan alussa Ukraina hallitsi vielä kenttätapahtumia, mutta pidemmälle puoliaika eteni, sitä vahvemman otteet Suomi otti pelistä. Suomi sai luotua painetta Ukrainan päätyyn, mutta viimeiset ratkaisut jäivät heikoiksi.

Lähimpänä Suomi oli tasoitusta vartti ennen loppua. Suomi sai rangaistusrajan rajalta vapaapotkun, jonka Lod laukoi tulisesti. Piatov torjui pallon eteensä ja Paulus Arajuurella oli edessään täysin tyhjä maali, mutta hän ohjasi pallon yli maalin. Lopussa vielä Lod ja Pukki pääsivät kokeilemaan, mutta Piatov torjui Lodin yrityksen ja Pukin kuti meni yli maalin.

Tappio tiesi sitä, että Huuhkajat putosi lohkossa neljännelle sijalle. Ukraina on kolme pistettä edellä yhden pelin enemmän pelanneena. Bosnia ja Hertsegovina kiilasi Kazakstan-voitolla kaksikon väliin kuudella pisteellä. Huuhkajilla on kasassa viisi pistettä.

Huuhkajien MM-karsinnat jatkuvat tiistaina, kun se kohtaa vieraskentällä Kazakstanin.

Huuhkajien kokoonpano:
Lukas Hradecky, Nikolai Alho (62. Niko Hämäläinen), Joona Toivio, Paulus Arajuuri, Leo Väisänen, Jukka Raitala (78. Ilmari Niskanen), Thomas Lam (62. Urho Nissilä), Glen Kamara, Robin Lod, Joel Pohjanpalo (78. Roope Riski), Teemu Pukki

Vaihdossa:
Jesse Joronen, Carljohan Eriksson, Albin Granlund, Juhani Ojala, Robert Taylor, Fredrik Jensen, Ilmari Niskanen, Onni Valakari, Urho Nissilä, Robert Ivanov, Roope Riski, Niko Hämäläinen