Rooman Stadio Olimpicolla nähtiin lauantaina lähes täydellinen yhden miehen show Niki Mäenpään pelattua huippupelin Venezian maalilla.

Mäenpää taisteli liki yksinään Serie A:n viimeistä edellisen kierroksen ottelua vahvasti hallinnutta AS Romaa vastaan. Kokeneelle suomalaiselle kirjattiin ottelussa peräti 16 torjuntaa, joista kahdeksan tuli rangaistusalueen sisältä tulleisiin maalintekoyrityksiin – lukemat ovat korkeimmat kaikissa Euroopan pääsarjoissa tällä vuosikymmenellä.

Paikastaan Serie A:ssa vielä epätoivoisesti taistellut Venezia piti pitkään kiinni jo avausminuutilla saamastaan johtoasemasta, mutta lopulta 76. minuutilla Mäenpääkin joutui antautumaan ja pisteet jaettiin maalein 1-1.

Tasapeli tiesi sitä, että Venezian tie vie ensi kaudeksi Serie B:hen. Kauden alla heittopussiksi povattu joukkue pelasi kuitenkin odotuksiin nähden hyvän kauden ja oli säilymistaistelussa mukana kauden viimeistä edelliselle kierrokselle saakka.