Huuhkajat koki toisen peräkkäisen tappionsa Nations Leaguessa häviten Bosnia ja Hertsegovinan vieraana 2-3 (2-2). Suomen maalit tekivät Teemu Pukki ja Benjamin Källman.

Suomi joutui melkoiseen pyöritykseen heti alussa, kun kotijoukkue myllytti hyökkäyksiä kohti Huuhkajien maalia. Bosnia saikin heti rangaistuspotkun kolmannella minuutilla, kun Sauli Väisänen kaatoi Edin Dzekon kentän pintaan kulmapotkutilanteessa. Rankkaria asettui ampumaan kulmapotkun antanut Miralem Pjanic eikä hän erehtynyt.

Bosnia jatkoi myllytystään, mutta kymmenennellä minuutilla Suomi iski kuin tyhjästä. Lucas Lingman pelasi itsensä vapaaksi ja pisti Källmanin juoksuun. Källman ajoi päätyyn ja syötti Bosnian maalin eteen, jossa Pukki odotteli. Pukin ohjaus otti osuman Bosnian puolustajasta ja upposi maaliin.

Vain kahdeksan minuuttia myöhemmin ja sama kolmikko oli asialla. Lingman lähetti pitkän pallon, jonka Pukki otti haltuun ja nosti Källmannille rangaistusalueelle Inter-hyökkääjä otti pallon taidokkaasti haltuun ja vei Suomen johtoon nopealla laukauksella. Ennen puolituntisen täyttymistä Bosnia tuli kuitenkin vielä tasoihin.

Pjanic pelasi pallon Dzekon läpiajoon eikä hän erehtynyt. Tilanne liputettiin alun perin paitsioksi, mutta VAR-tarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Toisen puoliajan alussa Suomella oli erinomainen paikka mennä taas johtoon, kun Pukki nappasi pallon bosnialaispuolustajalta ja pääsi kokeilemaan, mutta terävä kuti meni hieman takakulmasta ohi. Vain muutama minuutti siitä ja Dzeko iski jälleen. Hän sai liikaa tilaa Suomen rangaistusalueen tuntumassa ja laukoi Miro Tenhon jalan kautta pallon maaliin.

Suomi sai vielä loistopaikkoja ja paras tuli Ilmari Niskaselle, joka pääsi kuin varkain täysin nokikkain Bosnian vahdin kanssa. Niskasen laukaus meni kuitenkin ohi maalin. Richard Jensen esitti komean kaukolaukauksen, jonka maalivahti torjui. Suomi loi painetta, mutta palkinto jäi uupumaan.

Tappio tiesi sitä, että lohkovoitto ei ole enää Suomen omissa käsissä. Bosnia johtaa lohkoa kahdeksan pisteen saldolla ja Romanian vieraskentällä 3-0-voittanut Montenegro on lohkossa toisena seitsemän pisteen saaliilla. Suomella on neljä pistettä ja Romanialla kolme.

Nations League pelataan loppuun syyskuussa, jolloin Suomi kohtaa vieraskentällä Montenegron ja kotona Romanian.

Suomen kokoonpano:
Lukas Hradecky, Mikael Soisalo, Sauli Väisänen (46. Robert Ivanov), Miro Tenho, Richard Jensen, Ilmari Niskanen (82. Robert Taylor), Urho Nissilä (46. Glen Kamara), Rasmus Schüller (59.. Robin Lod), Lucas Lingman, Benjamin Källman (73. Joel Pohjanpalo), Teemu Pukki