Huuhkajat pelaa kolmannen Nations Leaguen ottelunsa lauantaina, kun se kohtaa vieraskentällä Romanian. Ottelu alkaa kello 21.45.

Huuhkajat on aloittanut Nations Leaguen tasapelillä Bosniaa vastaan ja voitolla Montenegrosta. Seuraavaksi edessä on kaksi vierasottelua: ensin Romaniassa lauantaina ja sitten Bosniassa tiistaina.

– Vaikka jäimme Bosnia-Hertsegovinaa vastaan tasapeliin, joka tuntui katkeralta, siinä oli puolustuspelin osalta hyviä asioita. Yksittäiset tilanteet ratkaisevat jalkapallossa paljon – valitettavasti se koitui kohtaloksemme Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Yhtenäinen, tiivis ja aggressiivinen puolustaminen näkyi Montenegro-ottelussa. Pystyimme prässäämään heidät ikäviin paikkoihin, joista he pelasivat pitkää palloa. Kaikkia ykköspalloja emme voittaneet, mutta korjasimme kakkospallot, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva analysoi Nations Leaguen alkua Palloliiton verkkosivuilla.

Lauantainen vastustaja Romania on aloittanut Nations Leaguen hieman yllättäen kahdella tappiolla. Ensin se hävisi Montenegrolle kotonaan 0-2 ja sen jälkeen Bosnialle vieraskentällä 0-1.

– Lopputulokset ei kerro täyttä totuutta Romanian pelistä. Heiltä löytyy yksilötaitoa ja nopeutta, mutta puolustuspelaaminen on ehkä ollut heidän heikkoutensa. Se ei ole ollut niin organisoitua kuin olisin uskonut. Bosnia-Hertsegovinaa vastaan he siirtyivät kolmen topparin systeemiin. Se, että jatkavatko he sillä, jää nähtäväksi. Olemme valmistautuneet molempiin skenaarioihin, pelaavat he sitten kahdella tai kolmella topparilla, Kanerva pohtii tulevaa vastustajaa.

Huuhkajat pelaa kovassa ottelutahdissa, kun lyhyen ajan sisään on peräti neljä ottelua. Montenegroa vastaan Kanerva teki viisi muutosta edellispelin avauskokoonpanoon. Kierrätystä on luvassa myös lauantaina. Daniel O’Shaughnessy ja Joel Pohjanpalo nähtäneen ainakin avauskokoonpanossa. O’Shaughnessy huilasi edellispelin ja Pohjanpalo oli penkillä avausottelun, mutta teki viime ottelussa kaksi maalia.