Huuhkajien Lucas Lingman vahvistaa HJK:n keskikenttää loppukauden lainasopimuksella. Klubista Helsingborgiin täksi kaudeksi siirtynyt Lingman liittyy HJK:n harjoitusvahvuuteen heti tiistaina.

Kunhan pelilupa-asiat saadaan ajoissa kuntoon, on Lingman mukana jo keskiviikkona Mariboriin matkaavassa Eurooppa-liigan karsintamiehistössä.

– Helsingborgin kanssa päädyttiin tähän ratkaisuun, että laina loppukaudeksi on minulle tällä hetkellä paras vaihtoehto. Tärkeintä on löytää taas paras versio itsestäni kentällä ja uskon, että Klubissa löydän sen, Lingman toteaa HJK:n sivuilla.

Kesäkuun maaotteluissa erinomaisesti esiintynyt Lingman on saanut mukavasti vastuuta Helsingborgissa, mutta sarjanousijalle kausi on ollut hankala. Päävalmentaja vaihtui, eikä Lingman ollut pikkukolhun takia kokoonpanossa, kun joukkue voitti viime viikolla Allsvenskanissa ensi kertaa kolmeen kuukauteen.

HJK:ssa Suomen mestaruudet 2017, 2020 ja 2021 sekä kahdesti Suomen Cupin voittanut Lingman on tuttuna miehenä erittäin tärkeä palanen keskikentälle.

– Kartoitimme ja neuvottelimme useiden keskikenttäpelaajien kanssa, mutta kun tuli tieto mahdollisuudesta saada “Luke” takaisin, tartuimme mahdollisuuteen saman tien. Onnistuimme, ja on todella hienoa saada Lucas auttamaan meitä saavuttamaan etenkin kauden päätavoitteemme eli Veikkausliigan mestaruuden, iloitsee urheilujohtaja Miika Takkula.

HJK:n kokoonpano loppukaudeksi on Lingmanin sopimuksen myötä valmis.

– Saimme tavoitteiden mukaisesti hankittua siirtoikkunassa hyvät vahvistukset keskikentän lisäksi myös puolustukseen (Aapo Halme ja Paulus Arajuuri) ja hyökkäykseen (Malik sekä Bojan Radulovicin jatko). Kiitokset Henri Määtän johtamalle scouting-tiimille hyvästä työstä siirtoikkunan aikana – saimme harkittavaksi monia hyviä vaihtoehtoja, Takkula kertoo.

Lähde: HJK:n verkkosivut