Veikkausliigan yksi mielenkiintoisimmista uusista nimistä on täksi kaudeksi FC Lahden kanssa sopimuksen tehnyt Julius Tauriainen. Aiemmin Pikkuhuuhkajien vakionimiin kuulunut Tauriainen saattaa olla potentiaalinen nimi myös Huuhkajissa lähitulevaisuudessa.

22-vuotias Tauriainen lähti jo nuorena Saksaan Freiburgiin, jonka jälkeen hänellä oli lyhyt ajanjakso Puolassa. Täksi kaudeksi hän palasi takaisin Suomeen tehdessään sopimuksen FC Lahden kanssa.

Yksi Huuhkajien ongelmakohdista on jo vuosien ajan ollut laitapuolustajan paikka, joka on ollut vaihtoehdoiltaan kapea. Tauriainen pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla joko puolustajana tai wingbackina. Ruudulla selostajana toimiva Velja Engström uskoo, että Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva pitää tarkasti silmällä Tauriaisen edesottamuksia.

– Uskon, että ”Rive” katsoo aika tarkasti kaikkia pelaajia, jotka ovat olleet Pikkuhuuhkajissa isossa roolissa ja tietää sen potentiaalin, jota ainakin itse pidän semmoisena, että jonain päivänä voi olla mahdollisuudet vaikka nousta Huuhkajien ryhmään mukaan. Se on vanha klisee tässä ollut, että laitapakkeja ei Suomella ole koskaan liikaa. Tykkään siitä, että Tauriainen pallollisena kaverina on vähän istutettu sinne laidalle. Se voisi olla portti ja tie Huuhkajien ryhmään jonain päivänä, Engström pohtii Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Yksi Saksan akatemioiden kautta maajoukkueeseen noussut pelaaja on Anssi Suhonen. Ennakkoluuloton keskikenttäpelaaja on noussut HSV:n akatemiasta aina edustusjoukkueeseen ja Huuhkajiin.

– Kun tietää, että jos täällä on kova kilpailu, niin veikkaan, että siellä se on aika moninkertaisesti vielä kovempaa. Siellä se on hankalaa lyödä läpi siihen edustusjoukkueeseen. Mielestäni Julius Tauriainen on siinä hyvä esimerkki, että käsittääkseni Freiburg olisi halunnut pitää häntä siellä, mutta se rooli edustusjoukkueessa ja tie sinne oli aika hankala. Se on vaikea, vaikka hän pelasi hyvin kakkosjoukkueessa, niin se on Kolmosbundesliiga. Vaikka se on kova sarja, niin tavoitteet ovat korkeammalla. Sinne edustusjoukkueeseen, Bundesliigajengiin, jos on vaikea murtautua, niin sitten se voi olla hyvä ratkaisu mennä jonnekin muualle etsimään sitä omaa tietä.

Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.