Huuhkajat jatkoi EM-karsintojaan ottamalla kotonaan vakuuttavan 6-0 (2-0)-voiton San Marinosta. Suomen tähtenä loisti hattutempun viimeistellyt Daniel Håkans.

Ottelu alkoi ennakkoasetelmien mukaisesti ja Suomi otti heti hallinnan itselleen. Joel Pohjanpalo pääsi heti ensiminuuteilla pariinkin paikkaan, mutta kuparinen jäi vielä rikkomatta.

Suomen hallinta tuotti tulosta 16. minuutilla, kun Rasmus Schüller ja Glen Kamara sahasivat seinäsyötöillä San Marinon puolustuksen auki ja Kamara pääsi viimeistelemään Suomen johtomaalin. Osuma oli samalla Kamaralle ensimmäinen Huuhkajien paidassa viiteen vuoteen.

Maalin jälkeen tuli vartin hieman seesteisempi hetki, jolloin Suomi piti palloa, mutta tehottomasti. Sitten alkoi tapahtua nopeassa tahdissa.

Ensin Schüller laukoi paristakympistä pallon tolppaan. Pari minuuttia myöhemmin Anssi Suhonen pääsi erinomaisen syöttökombinaation jälkeen yrittämään lähietäisyydeltä, mutta San Marinon maalivahti venyi erinomaiseen torjuntaan. Maali leijui ilmassa.

Vajaa minuutti Suhosen paikasta ja täysi Olympiastadion pääsi tuulettamaan toisen maalin merkiksi, kun Benjamin Källman pääsi puskemaan Robert Ivanovin keskityksen maaliin.

Toisella puoliajalla San Marinon jalka alkoi painaa ja ote oli täysin Suomella. Suomi sai luotua muutamia paikkoja, mutta Elia Benedettini San Marinon maalissa torjui yritykset.

Suomi teki yhteensä kolme vaihtoa tunnin kohdalla, jonka jälkeen San Marino putosi lopullisesti kyydistä. Viisi minuuttia aiemmin kentälle tullut Håkans sai San Marinon puolustuksen lahjoittaman läpisyötön ja viimeisteli varmasti.

Seitsemän minuuttia myöhemmin, niin ikään vaihdosta tullut, Teemu Pukki murtautui vasemmalta laidalta ja lähetti matalan keskityksen maalille. Pallo jäi pomppimaan maalin eteen, josta se tuli Håkansille eikä hän erehtynyt.

Vain pari minuuttia edellisestä ja Håkans sinetöi hattutemppunsa. San Marino pääsi harvoja kertoja Suomen alueelle, mutta riiston jälkeen Suomi lähti nopeaan hyökkäykseen. Håkans oli irti ja yritti nautiskella hattutemppua, mutta puolustaja torjui tilanteen maaliviivalta. Suhosen yritys jatkopallosta kilpistyi myös sanmarinolaiseen lihamuuriin. Pallo pomppi vielä takaisin Håkansille, joka ei tällä kertaa erehtynyt.

Kaksi minuuttia siitä ja Nikolai Alho käänsi pallon atleettisesti ilmassa Pukille, joka laukoi vastustamattomasti takakulmaan.

14 minuutin ryöpytyksen jälkeen Huuhkajan pahin maalinälkä oli tyydytetty. Robert Taylor pääsi vielä ottelun lopussa tälläämään pallon tolppaan.

Voitto oli Suomelle kolmas peräkkäinen ja se nousi samalla yhdeksään pisteeseen. Suomi on lohkon kärkipaikalla – illan tuloksista riippuu saako se kärkipaikalle seuraa.

Huuhkajien karsinnat jatkuvat syyskuussa vierasottelulla Kazakstania vastaan ja kotiottelulla Tanskaa vastaan.

Suomi-San Marino 6-0 (2-0)
16. Glen Kamara 1-0
39. Benjamin Källman 2-0
65. Daniel Håkans 3-0
72. Håkans 4-0
74. Håkans 5-0