Markku Kanerva on tunnettu siitä, että Huuhkajiin nousee ennakkoluulottomasti uusia kasvoja mukaan.

Tällaisia pelaajia ovat olleet mm. Oliver Antman, Anssi Suhonen ja Daniel Håkans. Seuraava hihaässä voisi olla Otso Liimatta. Oulusta Portugaliin siirtynyt Liimatta on sopeutunut hyvin uuden joukkueensa tahtiin.

– Täällä on ammattimainen ympäristö, ja seura tekee kaikkensa sen eteen, että pelaajat pystyvät suoriutumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Treeneissä on ollut kovempi tempo kuin Suomessa – koska harjoituskausi on vielä kesken, olemme juosseet todella paljon, Liimatta kertoi Palloliiton haastattelussa.

– Meillä on aika nuori joukkue, jossa on paljon 20–25-vuotiaita pelaajia. Meitä alle parikymppisiäkin on muutamia. Nuoret pelaajat ovat saaneet edustuksessa paljon mahdollisuuksia, mikä oli yksi syistä siirrolleni, sanoi Liimatta.

Liimatta kertoi haastattelussa myös, että muitakin vaihtoehtoja oli kuin lopulta siirtokohteeksi valikoitunut Famalicão.

– Osa huhuista oli vain median spekulaatiota, mutta minulla kyllä oli talvella ja kesällä muitakin vaihtoehtoja kuin Famalicão. Kesän siirtoikkuna tuntui sopivalta ajankohdalta ottaa askel eteenpäin, ja tämä seura tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Seura todella halusi minut tänne, mikä oli tärkeää. Uskon, että voin kehittyä täällä.

Liimatta tulee joka tapauksessa olemaan Pikkuhuuhkajien syksyllä alkavien karsintojen kulmapaloja – ellei sitten kausi Portugalissa ala niin vahvasti, että kutsu käy A-maajoukkuetasolle.

Lähde: Palloliiton verkkosivut