Venäjä nappasi pakkovoiton Suomesta avatessaan voittotilinsä 1-0 (1-0)-voitolla. Suomellakin oli ottelussa omat paikkansa, muttei pystynyt niitä hyödyntämään.

Suomi näytti saavan otteluun unelma-alun, kun Suomen korkea prässi toimi ja Jukka Raitala pääsi katkaisemaan Venäjän pelinrakentelun. Raitala keskitti tarkasti Venäjän maalille ja Joel Pohjanpalo puski venäläistoppareiden välistä pallon maaliin. Tilanne tarkistettiin VAR:n avulla ja ikävä kyllä tilanne oli äärimmäisen niukka paitsio.

Suomi ei kuitenkaan hätkähtänyt hylättyä maalia. Venäjä painosti, mutta Suomi iski terävästi vastaan. Pohjanpalo pääsi pariin kertaan puolittaiseen paikkaan, mutta viimeinen ratkaisu jäi hieman uupumaan tai venäläispuolustajat ehtivät väliin.

Venäjä sai luotua muutaman erinomaisen paikan ja lopulta paine tuotti tulosta lisäajalla, kun Aleksei Mirantshuk sai rangaistusalueella jalkansa vapaaksi ja hän laukoi pallon tarkasti yläkulmaan.

Toisella puoliajalla Suomi sai pallollista peliään paljon paremmaksi ja heti alkuminuuteilla Robin Lod vapautti Teemu Pukin puolittaiseen läpiajoon, mutta venäläistoppari sai viime hetkellä jalkansa väliin. Pukki haki muutenkin hanakasti maalia, mutta viimeiset ratkaisut jäivät vajaiksi.

Myös Venäjällä oli omat paikkansa lisätä johtoa, mutta Lukas Hradecky venyi huipputorjuntaan pitäen Suomen mukana pelissä. Markku Kanerva haki lisää hyökkäysvoimaa kentälle ja lopussa Suomi siirtyi neljän pelaajan puolustuslinjaan, mutta sekään ei riittänyt tuomaan Suomea tasoihin.

Tappio ei upottanut Suomen jatkomahdollisuuksia, mutta teki jatkoonpääsyn huomattavasti kinkkisemmäksi. Suomen pelit jatkuvat maanantaina, kun Suomi päättää alkulohkon kohdatessaan Belgian.

Suomen kokoonpano:
Lukas Hradecky, Jukka Raitala (75. Pyry Soiri), Joona Toivio (84. Fredrik Jensen), Paulus Arajuuri, Daniel O’Shaughnessy, Jere Uronen, Robin Lod, Glen Kamara, Rasmus Schüller (67. Joni Kauko), Joel Pohjanpalo, Teemu Pukki (75. Lassi Lappalainen)