Suomen A-maajoukkueen pelejä vuodesta 2003 lähtien kuvannut Jussi Eskola ei ehtinyt juhlimaan historiallista EM-kisapaikkaa h-hetkellä Töölön stadionilla viime marraskuussa. Asia selvisi Arvokisat -sivuston haastattelussa, jossa Eskola kertasi ”Huuhkaja-uraansa”.

– Ei sitä (kisapaikkaa) silloin oikein ehtinyt edes fiilistellä. Fokus oli niin tiukasti omassa työssä: kuvaamisessa ja kuvien lähettämisessä. Matsissa oli lämpötila nollassa ja tosi kosteaa, joten se aiheutti hankaluuksia kaluston kanssa. Ja sitten pelin jälkeen oli kova kiire editoinnin kanssa aamuyöhön asti. Seuraavana päivänä pakkasin kamat ja Ateenaan. Kai se alkaa tässä vähitellen iskostua, että EM-kisoihin ollaan menossa – nythän on vielä yli vuosi aikaa tottua ajatukseen, Eskola pohti Arvokisat -sivustolle.

Eskola teki yhdessä Pekka Mäntylän kanssa Huuhkajien EM-karsinnoista tietokirjan Me mennään kisoihin. Kirja on kuvitettu Eskolan kuvilla, jotka hän on vuosien saatossa ottanut.

– Yhdeksät karsinnat olen kuvannut ja useamman MM- ja EM-turnauksen ilman Suomea, joten onhan se hienoa, että vihdoin kisapaikka tuli. Hienoa että tämä jengi – pelaajat, Rive ja taustat – pääsevät pelaamaan EM-kisoissa. He ovat tehneet töitä kärsivällisesti tosi pitkään ja puskeneet joukkueena eteenpäin silloinkin, kun tulokset olivat huonompia. Halusin, että joukkue on iso teema tässä kirjassakin, Eskola toteaa.

Lisää Eskolan mietteitä tuoreesta kirjaprojektista ja Huuhkajista on kuultavissa tänä iltana Viaplay Sport LIVE -ohjelmassa, joka pyörii suorana lähetyksenä joka arkipäivä klo 19:00 – 19:30 ja 20:00 – 20:30 Viaplayssa ja Viasat Urheilu -kanavalla.

Lähde: Arvokisat.com

Artikkelikuva: Jussi Eskola