Joel Pohjanpalo oli jälleen maalinteossa 2. Bundesliigassa torstai-iltana, mutta HSV:lle ja Pohjanpalolle jäi katkera maku suuhun vierasottelusta VfB Stuttgartia vastaan.

Pohjanpalo puski HSV:n johtoon 16. minuutilla ja taukolukemat 0-2 syntyivät rangaistuspotkusta juuri ennen taukoa. Toisella jaksolla Stuttgart tuli kuitenkin tasoihin ja vaikka tämän jälkeen Pohjanpalollakin oli muutamakin paikka viedä HSV johtoon, osumaa ei syntynyt.

Huuhkajahyökkääjä vaihdettiin kentältä reilu 10 minuuttia ennen ottelun loppua. Pohjanpalo joutui näin seuraamaan sivusta, kuinka Stuttgart iski 3-2-voittomaalin lisäajalla.

Tappio merkitsi HSV:lle putoamista kolmanneksi sarjataulukossa tasapisteisiin Heidenheimin kanssa Stuttgartin noustua edellä kahden pisteen turvin.