Euroopan jalkapalloliitto UEFA ilmoitti torstaina lievennyksistä yleisörajoituksiin kansainvälisissä otteluissa. Päätöksen myötä Huuhkajien Nations Leaguen kotiotteluihin Bulgariaa ja Irlantia vastaan voidaan ottaa myös yleisöä.

Yleisön määrää on edelleen vahvasti rajoitettu, mutta askel kohti normaalia on merkittävä. UEFA:n päätöksen mukaan korkeintaan 30 prosenttia katsomokapasiteetista voi olla käytössä ja kansalliset rajoitukset voivat pienentää tätä osuutta.

– Tämä on totta kai hieno uutinen meille kaikille ja ennen kaikkea joukkueelle, joka saa hienosti tukeneen kotiyleisön jälleen tuekseen. Samalla on kuitenkin tärkeää muistaa, että vastuullisuutta ei voi liikaa korostaa, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Olympiastadionille voidaan arvion mukaan ottaa yleisöä noin 7500-8000 katsojaa. Palloliitto käy tarkkaan läpi tilanteen niin UEFA:n ohjeistuksen kuin Suomen viranomaisohjeistuksen osalta varmistaakseen määräysten mukaisen ja mahdollisimman turvallisen ottelutapahtuman järjestämisen. Tarkemmat ohjeistukset ottelun turvallisuuteen liittyen tullaan antamaan alkuviikosta.

Pääsyliput tulevat myyntiin vasta, kun kaikki turvallisuusseikat on käyty tarkkaan läpi. Sunnuntaina 11.10. pelattavan Suomi-Bulgaria -ottelun pääsyliput tulevat ennakkomyyntiin etuosto-oikeuden omaaville tiistaina 6.10. ja yleiseen myyntiin keskiviikkona 7.10. Keskiviikkona 14.10. pelattavan Suomi-Irlanti ottelun pääsyliput tulevat vastaavasti ennakkomyyntiin keskiviikkona 7.10. ja yleiseen myyntiin torstaina 8.10.