Huuhkajien matkassa yksi pisimpään olleista on monessa roolissa valmennuksessa toiminut Jari-Pekka ”Gene” Keurulainen.

Keurulainen on toiminut Huuhkajien taustaryhmässä kaikkineen kolmen vuosikymmenen ajan ja yhtäjaksoisesti vuodesta 2000 lähtien. Syksy 2019 olikin pitkään hautuneen haaveen iso täyttymys.

– Se oli unelma, joka toteutui. Rehellisesti, se oli yksi elämän täyttymyksen hetkiä. Se, miten paljon sitä oli odotettu, toivottu, rukoiltu… Se oli haave, jota moni piti mahdottomana, Keurulainen muistelee EM-lopputurnauspaikan ratkeamista Palloliiton verkkosivuilla.

Usko ei mennyt, mutta pieni epäilyksen siemen oli jo ehtinyt alkaa itää kokeneen valmentajan mielessä.

– Kun se kisapaikka varmistui, se oli yksi isoimpia kohokohtia elämässäni. Tietysti valmistuminen, avioliitto ja lapset ovat niitä, mutta ammatillisesti tämä oli jotain sanoin kuvaamatonta. Myönnän, että olin itsekin miettinyt, että tulenko koskaan näkemään tuota päivää…

– Tuollaisia hetkiä on elämässä vain kerran ja se oli siinä, marraskuussa Helsingissä.