Huuhkajat kohtaa ratkaisevassa alkulohkon ottelussaan maanantaina jatkopaikkansa varmistaneen Belgian. Jos suomalaisfanit toivoivat Belgian tulevan otteluun ”kakkosmiehistöllään”, niin he joutuvat pettymään.

Belgian päävalmentaja Roberto Martinez avasi joukkueen perjantaisessa lehdistötilaisuudessa tulevaa kokoonpanoaan. Hän vahvisti, että loukkaantumisista kärsineet Kevin de Bruyne, Eden Hazard ja Axel Witsel tullaan näkemään avauskokoonpanossa maanantaina. Kolmikko tuli vaihdosta kentälle Tanskaa vastaan.

– Oli tärkeä, että he pystyivät päättämään pelin, ja nyt mielestäni Eden, Axel ja Kevin aloittanut Suomea vastaan nähdäksemme miten kauan he pystyvät pelaamaan, ja se on mahdollisuus venyttää heidän pelikuntoaan lähemmäs maksimia, Martinez kertoi.

Martinez saattaa tehdä joitain muutoksia kokoonpanoon, mutta tietty runko tulee pysymään samana. Belgia-luotsi kertoi, että puolustuksessa aloittavat Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld sekä Jan Verthongen.

– Yritämme voittaa jokaisen pelin. Suomea vastaan on tulossa muutoksia, mutta valmistautuminen on täysin sama, sillä se valmistaa meitä jatkamaan voittojen tiellä.

– Emme ole täällä sen takia, että pääsemme mahdollisimman pitkälle, vaan jotta voimme olla niin hyvä kuin mahdollista. Se tarkoittaa jokaisen ottelun voittamista, ja se valmistaa meitä epäsuorasti siihen, mitä seuraavaksi on edessä, Martinez totesi.

Suomi ja Belgia kohtaavat maanantaina Pietarissa.