Huuhkajat pelaa historiansa isoimman ottelun maanantai-iltana Pietarissa, kun Suomi kohtaa Belgian. Panoksena on jatkopaikka EM-kilpailuissa.

Belgia on yksi maailman parhaista jalkapallomaista ja joukkueen tulivoima hyökkäyksessä hakee vertaistaan. Huuhkajien puolustus joutuukin kovempaan testiin kuin kertaakaan aiemmin näissä kisoissa.

– Puolustuspeli on toiminut hyvin ja tulee olemaan isossa osassa myös Belgiaa vastaan. Se on toiminut hyvin hyökkääjistä lähtien. Hyökkäyspelikin oli parempaa Venäjää vastaan. Belgialta löytyy niin paljon taitoa, että meidän pitää antaa hyvää tukea prässääjälle. Emme voi kiinnittää liikaa huomiota yhteen pelaajaan Belgiassa, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva mietti sunnuntain lehdistötilaisuudessa.

Kovista panoksista huolimatta Kanerva näkee joukkueessa olevan hyvä ilmapiiri.

– Aistin, että pelaajat ovat odottavalla mielellä, mutta sopivan rentoja. Täytyy maanantaina vielä aistia mikä fiilis on, mutta ei tähän mennessä ole tarvinnut mitään tehdä minkään ylijännityksen tai ylilatauksen suhteen. Luulen, että se jännitys purkautuu kuitenkin vain positiivisena kentälle.

Suomen ja Belgian välinen ottelu alkaa kello 22.00.