Huuhkajat viimeistelee kisakuntoaan vielä perjantaina, kun Viro tulee vastaan Olympiastadionilla pelattavassa harjoitusottelussa. Joukkueen pelaajatilanne näyttää hyvältä, sillä myös Teemu Pukki saatetaan nähdä perjantaina tositoimissa.

Huuhkajien joukkue koki yhden takaiskun, kun Sauli Väisänen joutui jäämään loukkaantumisen takia kisajoukkueesta pois, mutta muuten tilanne on hyvä. Nilkkavammasta kärsinyt Pukki on harjoitellut joukkueen kanssa täysipainoisesti ja hänet saatetaan nähdä kentällä Viroa vastaan.

– Terveystilanne on muuten hyvä ja kaikki harjoittelevat täysillä Saulia lukuun ottamatta. Teemun kuntoutus on mennyt erittäin hyvin ja voi olla, että Teemu nähdään huomenna kentällä, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kertoi torstaisessa lehdistötilaisuudessa.

Kanerva ei halua kiiruhtaa tähtipelaajan paluuta kentälle, ettei Pukin kuntoutus kokisi takapakkia, mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että Pukki on toipunut vammastaan.

– Olemme tarkkaan sitä miettineet lääkintäjoukkojen kanssa ja Teemun omien tuntemuksien kanssa. Olen ollut hyvin varovainen sen suhteen, mutta luotan staffini arviointikykyyn ja Teemun tuntemuksiin, ja erittäin hyvältä näyttää.

Huuhkajat hioo peliään kuntoon viimeisen kerran ennen kuin EM-kilpailut alkavat Suomen osalta 12.6. Olympiastadionille tulee vastaan etelänaapuri Viro.

– Jos mietitään niitä pelejä aikoinaan Kansojen Liigasta, niin ne olivat tiukkoja pelejä, mutta kampesimme niistä voitot. Vieraissa se meni aika loppuhetkille. He ovat käyttäneet aika paljon 5-3-2-ryhmitystä, jota mekin olemme käyttäneet aika paljon viime aikoina. Siitä tulee ihan mielenkiintoinen, Kanerva pohdiskeli.

Yksi pääteemoista ottelussa on oman maalin pitäminen puhtaana, sillä Suomelle on tehty viime otteluissa maaleja aiempaa enemmän.

– Jos ajatellaan EM-kisoissa menestymistä, niin on tärkeää, että puolustuksemme toimii niin hyvin, ettei vastustaja pääse vaarallisille maalipaikoille ja saisimme pidettyä nolla. Jos peilataan historiaa, niin yksi meidän voiton takuu on ollut pitää oma maalimme puhtaana. Se on aina lähtökohta peleihin, ettei omissa soi, Kanerva muistutti.

Suomen ja Viron välinen ottelu alkaa kello 19.00.