Huuhkajat sai tuta ärsytetyn Ranskan vahvuuden hävitessään Lyonissa Ranskalle 0-2. Markku Kanerva myönsi Suomen olleen ottelussa pari askelta perässä.

Ranska dominoi ottelua ja näytti voimansa. Joukkue pystyi luomaan useita maalipaikkoja pelin aikana eikä Suomi päässyt kunnolla maalipaikoille.

– Vaikea pelihän se oli. Ranska osoitti tasonsa emmekä päässeet ihan parhaimmillemme tänään. Tiesimme, että tämä on varmaan karsintojen vaikein matsi, ja sitä se tosiaan oli, Kanerva analysoi ottelun jälkeen Huuhkajien Twitter-tilillä.

Kanerva myönsi, ettei paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä.

– Kyllä Ranskan yksilötaito, fyysisyys ja pelaajien nopeus tulivat näkyviin. Olimme askeleen perässä. Se miten sitä voidaan kompensoida, niin tiiviillä puolustuspelillä, mutta tänään se ei ihan onnistunut.

Vaikka joukkueiden tasoero oli selvä, niin hieman Suomella jäi kuitenkin hampaankoloon. Paul Pogba kaatoi Teemu Pukin rangaistusalueella, mutta erotuomarin pilli ei soinut.

– Hyökkäyspelissä saimme muutamia aihioita ja jossiteltavaa jäi loppuhetken pilkkutilanteesta. Näin sen tuossa vielä hidastettuna. Tuomari sanoi, että oli niin kevyt kosketus. Veikkaanpa vähän, että jos olisi toiseen suuntaan tullut, niin pallo olisi ollut pisteellä, Kanerva heitti.

– Voi olla, että se olisi ollut kosmetiikkaa, mutta toisaalta siinä oli vielä kuusi minuuttia lisäaikaa, että ehkä siinä jonkun hässäkän olisi saanut vielä aikaiseksi, jos siitä pilkusta olisi tehty maali.

Kanerva ei lähtenyt ottelun jälkeen heittämään joukkuettaan bussin alle, vaan antoi myös tunnustusta omilleen.

– Kokonaisuutena pojat pistivät itsensä likoon ja kyllä siellä väsy tuli monelle pelaajille. Kovasti pojat tekivät duunia ja parhaansa antoivat. Sitä minä aina vähintään vaadinkin. Tästä saadaan varmasti paljon oppia ja otetaan sitten revanssi marraskuussa Olympiastadionilla.