Huuhkajilla on edessään tärkeät kaksi MM-karsintaottelua, kun se saa lauantaina vastaan Ukrainan ja tiistaina häämöttää vierasottelu Kazakstania vastaan. Suomen A-maajoukkueessa yhteensä 49 ottelua pelannut Toni Kallio muistuttaa, ettei kompasteluihin ole varaa, mikäli kisoihin mielitään.

Kallio seurasi Huuhkajien edesottamuksia erityisen tarkkaan edellisissä EM-karsinnoissa, jolloin hän suoritti UEFA Pro –valmentajatutkintoa ja kurssi analysoi sekä Huuhkajien että heidän vastustajien peliä. Kallio pisti merkille tiettyjä syitä millä keinoilla joukkue pystyi saavuttamaan historiallisen kisapaikan.

– Joukkueesta paistoi sellainen yhtenäisyys ja selkeys sekä tietenkin itseluottamus. Uskottiin omiin mahdollisuuksiin ja pelitapa tuntui olevan selkeä. Peleihin oli valmistauduttu huolella ja tietenkin Teemu Pukki oli hyvässä vireessä ja teki tärkeitä maaleja. On aina tärkeä, että joukkueesta löytyy tuollainen tuloksentekijä, Kallio toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Nyt Huuhkajat jatkaa toista peräkkäistä arvokisapaikkaansa. Asetelmat lokakuun MM-karsintoihin lähdettäessä ovat herkulliset, sillä Suomi on lauantaisen vastustajansa Ukrainan kanssa tasapisteissä lohkokakkosena pelin vähemmän pelanneena. Kallio kuitenkin muistuttaa, ettei lipsahduksia saa tulla.

– Saumoja on, ja nyt on vähän samanlainen tilanne kuin meillä oli usein karsintojen aikana, eli varaa yskähtelyihin ei ole. Kazakstan on hyvä joukkue eikä sitä kannata aliarvioida, mutta sieltä pitää raapia maksimipisteet, jos haluaa päästä kisoihin. Sitten bonuspisteitä vielä isommilta mailta.

– Ranska näytti edellispelissä oman tasonsa ja heitä on vaikea voittaa, mutta yksittäisenkin pisteen arvo voi olla suuri. Ukraina on mielestäni ihan voitettavissa oleva joukkue, mutta se vaatii hyvää onnistumista.

Huuhkajat pääsee pitkästä aikaa Olympiastadionilla suuren yleisön eteen, kun stadionille saa ottaa 29 000 katsojaa ja liput ovat joitain hajapaikkoja lukuun ottamatta jo menneet. Kallio tietää millaisen sysäyksen täysi stadion pelaajille antaa.

– Kyllä siinä kylmänväreet kulkevat, kun tulee pelaajatunnelista ulos. Kun Maamme-laulu soi, niin siinä on sellainen ylpeyden tunne, että saa edustaa omaa maataan. Kotikentällä on myös erittäin iso merkitys pelin aikana. Kyllä se vaan niin on, että kotiyleisö tuo vähän sitä ylimääräistä mukaan pelaajiin.