Päävalmentaja Markku Kanerva nimesi Huuhkajien joukkueen Slovenia- ja Kazakstan-otteluihin mediatilaisuudessa Helsingissä 3. lokakuuta.

Joukkueeseen nimettiin 26 pelaajaa. Ryhmässä nähdään joitain muutoksia syyskuun otteluihin verrattuna. Maalivahti Jesse Joronen, laitapuolustaja Kevin Kouassivi-Benissan, laitapelaaja Ilmari Niskanen ja laitahyökkääjä Oliver Antman ovat sivussa loukkaantumisten takia.

Maalivahti Hugo Keto ja keskikenttäpelaaja Lucas Lingman nimettiin joukkueeseen ensimmäistä kertaa näissä karsinnoissa. Loukkaantumisista kärsineet toppari Leo Väisänen ja hyökkääjä Marcus Forss olivat sivussa kesä- ja syyskuun otteluista, mutta palaavat nyt Huuhkajiin.

12 pistettä kuudesta ottelusta kerännyt Suomi on EM-karsintalohko H:n kolmannella sijalla. Kazakstan on Suomen kanssa tasapisteissä, ja lohkon kärkisijoilla pisteen Suomea edellä ovat Slovenia sekä Tanska. EM-karsintojen kymmenen lohkovoittajaa ja kymmenen lohkokakkosta etenevät Saksassa vuonna 2024 pelattavaan lopputurnaukseen.

Huuhkajat kohtaa Slovenian Stadion Stožicella Ljubljanassa lauantaina 14. lokakuuta Suomen aikaa kello 19.00. Kazakstan saapuu Suomen vieraaksi Olympiastadionille tiistaina 17. lokakuuta kello 19.00. Yle näyttää kaikki Huuhkajien EM-karsintapelit kanavillaan.

Huuhkajat lokakuun EM-karsintaotteluissa:
Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Viljami Sinisalo, Exeter City
Hugo Keto, Sandefjord Fotball
Robert Ivanov, Eintracht Braunschweig
Richard Jensen, Aberdeen FC
Arttu Hoskonen, Cracovia
Leo Väisänen, Austin FC
Matti Peltola, HJK
Miro Tenho, HJK
Diogo Tomas, Odds BK
Nikolai Alho, Volos NPS
Jere Uronen, Charlotte FC
Pyry Soiri, HJK
Noah Pallas, AC Oulu
Tuomas Ollila, HJK
Glen Kamara, Leeds United
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Kaan Kairinen, AC Sparta Praha
Niilo Mäenpää, Warta Poznan
Lucas Lingman, HJK
Teemu Pukki, Minnesota United FC
Joel Pohjanpalo, Venezia FC
Benjamin Källman, Cracovia
Daniel Håkans, Vålerenga Fotball
Robert Taylor, Inter Miami
Marcus Forss, Middlesbrough FC

Lähde: Palloliiton tiedote