Huuhkajien kapteeni Tim Sparv miettii, ymmärtääkö joukkue ihan vieläkään saavuttamansa kisapaikan arvoa. Sparv muistuttaa uudessa ”Me mentiin kisoihin” -kirjassa, että joukkue nousi todella syvältä menestykseen

– En tiedä, ymmärrämmekö vieläkään ihan täysin, mitä olemme saavuttaneet. Tämä tuntuu suurelta myös siksi, että monet meistä ovat olleet maajoukkueessa pitkään ja kokeneet huonojakin aikoja. Olemme pelanneet huonosti, emme ole saaneet hyviä tuloksia ja on tullut paljon negatiivista palautetta. On ollut tuskaista, Sparv arvioi kirjassa.

– Tuntuu hyvältä nousta siitä tilanteesta ylös ja kokea jotain tällaista yhdessä. Olemme sanoneet nuoremmille jätkille, että nauttikaa nyt, ei tämä ole aina ollut näin kivaa. He eivät ole kokeneet samaa tuskaa kuin me aiemmin. Eiväthän he tiedä, millaista se oli. He saattavat ajatella, että koko ajanhan me voitamme. Yritämme sitten kertoa heille, millaista tämä on ollut silloin, kun olemme hävinneet jatkuvasti.

Tim Sparv oli joukkueen kantavia voimia ja ehdoton henkinen johtaja niin Kansojen liigassa kuin myöhemmin EM-karsinnoissa. Kokenut Sparv on ainoa suomalainen pelaaja, joka on ollut kapteeni jokaisessa ikäkausimaajoukkueessa ja Huuhkajissa.