Jos koronapandemia ei olisi sotkenut maailman tilannetta ja EM-kilpailut olisi viime vuonna järjestetty normaalisti, olisi Marcus Forss katsellut niitä kotoaan sohvalta. Nuori hyökkääjä nousi kuitenkin raketin lailla EM-kisajoukkueeseen.

Forssilla on takanaan vaiherikas vuosi. Vielä viime keväänä hän pelasi Englannin Ykkösliigassa Wimbledonissa ja kärsi takareisivammasta. Vuotta myöhemmin hän juhli muutaman päivän sisään sekä nousua Valioliigaan että pääsyä Huuhkajien historialliseen EM-joukkueeseen.

– Se missä olin viime vuonna ja missä olen nyt, niin en olisi voinut sitä odottaa. Se on ollut pieni unelma ja kaikki on tapahtunut niin nopeasti. Pitää vain ottaa kaikki mukaan, pitää jalat maassa ja jatkaa omaa tekemistä, kun se toimii, totesi Forss keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

Forss teki läpimurtonsa Huuhkajiin nopeasti. Hän debytoi syksyllä harjoitusottelussa Ranskaa vastaan ja latasi heti debyytissään komean maalin. Sen jälkeen hän on kuulunut Huuhkajien vakioryhmään. Hän osasikin odottaa pääsyä Huuhkajiin matkatessaan Englannista Helsinkiin maanantaina.

– Totta kai pitää itseensä luottaa, mutta kyllä se kävi mielessä, jos en ole kisajoukkueessa. Enemmän keskityin kuitenkin Brentfordin peleihin ja sitten tulin tänne. Kyllä minä siihen luotin, että olen kisakoneessa.

Forss kuuluu Suomen kärkimiesnelikkoon, johon kuuluvat myös Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo sekä Fredrik Jensen.

– Kilpailu on kova, mutta se on joka paikassa sama. Kilpailu tekee kaikista paremman pelaajan. Se mitä minä tuon joukkueeseen, on juoksuvoimaa ja pystyyn juoksuja. Ja maalinteko on se iso asia missä minä erotun, Forss kuvaili.  

Forss odottaa innolla tulevia EM-kisoja ja uskoo myös Suomen mahdollisuuksiin yllättää.

– Kokemushan tulee olemaan ainutlaatuinen. Se on ollut jo niin hienoa tulla tähän joukkueeseen ja kuinka he ovat ottaneet minut vastaan joukkueena. Tämä matka mikä tästä lähtee käyntiin, on ihan uskomatonta. Joo, vastustajat ovat kovia, mutta kyllä mekin olemme ottaneet kovia tuloksia isoista joukkueista. Mennään peli peliltä ja nähdään mihin se riittää.