Jalkapallon EM-kisat on siirretty kesälle 2021. Palloliitto tiedotti UEFA:n päätöksestä verkkosivuillaan. Liiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoi tuoreet ajatuksensa asian tiimoilta.

– Lopputurnauksen siirtäminen on ilman muuta massiivinen asia, mutta muuta vaihtoehtoa ei nyt ole. Tässä tilanteessa siirto vuodella eteenpäin on pienempi paha kuin muut skenaariot, Casagrande kommentoi tiedotteessa.

– UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin linjasi kyllä mielestäni täysin oikein, että Euroopan jalkapallon juhlaa ei voida viettää ilman kannattajia ja katsojia. Lopputurnausta ei voida pelata tyhjille katsomoille – sitä riskiä ei haluta ottaa.

Kuluvalla kaudella kesken olevat sarjat, niin eurooppalaiset cup-kilpailut kuin kansalliset pääsarjatkin, pyritään pelaamaan loppuun.

– Näiden sarjojen pelaaminen siirtyy varmasti joka tapauksessa kesän puolelle saakka. Tavoitteena on saada syksy-kevät -sarjat pelattua kesäkuun loppuun mennessä, mikä on kyllä todella haastavaa, Casagrande arvioi.

Huuhkajat pelaa historiallisissa kisoissa samassa alkulohkossa Tanskan, Venäjän ja Belgian kanssa.

Palloliiton tiedote