Huuhkajien päävalmentaja Markku ”Rive” Kanerva nauttii selvästi suurta luottamusta pelaajistonsa parissa.

Tuore Huuhkaja -kirja, ”Me mennään kisoihin” valaisee hyvin, mitä joukkueen johtavat pelaajat ajattelevat valmentajastaan.

– Rive toi joukkueeseen positiivista energiaa ja uskoa. Hänen johdollaan pelattiin tappioitta myös syksyn 2015 karsintapelit. Nyt kun se tapahtui toisen kerran, pelaajien kanssa mietittiin, että mikäs velho tämä kaveri on, Paulus Arajuuri kertoo kirjassa.

Tim Sparv puolestaan kehuu Kanervan kykyä delegoida.

– Hän ei ole ison egon valmentaja, joka haluaa tehdä kaiken itse, vaan on hyvä delegoimaan ja antaa vastuuta myös pelaajille. ”Rive” tekee lopulta aina omat ratkaisunsa, mutta ainakin hän kuuntelee. Hän sopii erinomaisesti valmentajaksi juuri tälle ryhmälle.

Joukkueen kapteeniston kolmas jäsen, Lukas Hradecky, muistuttaa kirjassa kieli poskessa, että rajansa kuitenkin kaikella.

– Bussissa on kaikenlaista yhteislaulua ja huutelua. Kyllä siellä on Rivelutioniakin joskus laulettu, mutta ei me enää enempää itseluottamusta haluta ”Rivelle” antaa, Hradecky sanoo Jussi Eskolan ja Pekka Mäntylän kirjassa ”Me mennään kisoihin”.