Huuhkajat kohtaa isojen panosten ottelussa maanantaina Montenegron. Nikolai Alho tiedostaa, ettei Podgorican illassa ole helppoa peliä tiedossa.

Huuhkajat voitti kesäkuussa suvereenin esityksen jälkeen Montenegron 2-0. Nyt Huuhkajat tarvitsee voiton noustakseen Montenegron ohi lohkon kakkospaikalle.

– Viime kohtaaminen oli tosi hyvä peli meiltä. Melkein koko matsi oli kontrollisamme. Pidimme paljon palloa ja Montenegro vetäytyi tosi alas. Sitten, kun he saivat pallon, niin pystyimme riistämään sen aika nopeasti takaisin, Alho muistelee edelliskohtaamista Huuhkajien Twitter-tilillä.

Alho uskoo, että Montenegro ei ole aivan yhtä passiivinen kotikentällään.

– Vähän veikkaan, että on tulossa erilainen matsi. Montenegro varmasti puolustaa taas alhaalta, mutta he haluavat varmasti kotiyleisön edessä hyökätä enemmän. Hyvä joukkue, paljon 1 vastaan 1 -pelaajia ja he puolustavat tosi tiukasti. Hyvä vastahyökkäysjoukkue. Siellä on paljon taitoa ylhäällä.

Alhon mukaan Suomen voittoresepti lähtee hyvästä puolustuspelaamisesta, joka antaa eväät tuloksekkaaseen hyökkäyspelaamiseen.

– Tietysti kaikki lähtee siitä puolustuspelistä. Jos puolustaa hyvin joukkueena ja yksilöinä, niin ihan varmasti tulemme saamaan maalipaikkoja. Meillä on paljon laatujätkiä keskikentällä ja hyökkäyksessä. Lähtökohta on se, että meidän pitää puolustaa hyvin. Pidetään nolla omissa, niin se aina helpottaa, Alho muistuttaa.

Montenegron ja Suomen välinen ottelu alkaa kello 21.45.

Lähde: Huuhkajien Twitter