Huuhkajat jatkaa EM-karsintaurakkaansa perjantaina isännöidessään Olympiastadionilla Sloveniaa. Slovenia on ennalta yksi Suomen päävastustajista kisapaikan tavoittelussa.

Suomi aloitti karsinnat maaliskuussa tappiolla Tanskalle ja voitolla Pohjois-Irlannista. Kesäkuussa Huuhkajat kohtaa Slovenian lisäksi myös San Marinon.

Suomen kapteeni Lukas Hradecky tietää tulevan Slovenia-ottelun merkityksen.

– Neljään pisteeseen olisin ollut todella tyytyväinen (maaliskuun otteluista). Nyt tuli minimisuoritus, vaikkakin vähän huonommilla peleillä. Meidän pitää parantaa pallollista pelaamistamme, mutta olemme nyt siinä tilanteessa kuin viimeksi kun pääsimme kisoihin. Slovenia kotona ja vieraissa ovat ne avainmatsit, Hradecky avasi Huuhkajien maanantaisessa lehdistötilaisuudessa Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Slovenia on aloittanut karsinnat kahdella voitolla kaadettuaan Kazakstanin ja San Marinon. Hradecky tiedostaa vastustajan vaarallisuuden.

– Se kertoo jotain, että Tanska hävisi Kazakstanissa, mutta Slovenia haki sieltä rutiinivoiton. Pidän Sloveniaa aika Bosnia-Hertsegovinan tasoisena joukkueena – ehkä ne ultimaattiset huippupelaajat puuttuvat, mutta siellä on nuoria nousevia tähtiä kuten Benjamin Šeško, joka on paukuttanut paljon maaleja.

Lähde: Palloliiton verkkosivut