Teemu Pukki muisteli Pukki Party -podcastissa uraansa ennen kansainvälistä läpimurtoa. Viime vuosikymmenen alussa HJK toimi hyökkääjän ponnahduslautana parrasvaloihin.

Pukki iloitsi, että hän ehti pelata samassa joukkueessa Kuningas Jari Litmasen kanssa. Yhteisestä HJK-ajasta on jäänyt selvästi lämmin muisto.

– Oli aika siistiä, kun olimme HJK:n kanssa Marbellassa leirillä ja tuli tieto, että Litti olisi tulossa treenaamaan kanssamme ja tekisi ehkä diilin.

– Hän oli nuorena poikana se minun idoli. Oli Brasilian Ronaldo ja Litti. Heitä fanittivat varmasti kaikki minun ikäluokasta, Pukki pohtii podcastissa.

Litmasen taidot tekivät vielä peliuran vanhoilla päivillä vaikutuksen.

– Litti oli vielä aikamoisessa iskussa. Hän antoi hyviä syöttöjä ja oli myös se Schalke-pelin legendaarinen taklaus, josta näki että hän myös antoi kaikkensa. Se oli tosi mahtava kokemus päästä pelaamaan seurajoukkueessa Litin kanssa. Se antoi itselleni paljon tulevaisuutta ajatellen, Huuhkaja-tykki fiilistelee.

Hän sai Litmaselta neuvoja pelaamiseensa.

– Sai sellaisia vinkkejä, mitä kannattaa tehdä ja mihin kannattaa liikkua.

Kumpikin pelaajista kuuluu Suomen kaikkien aikojen maalipyssyihin maajoukkueessa. Litmanen on kaikkien aikojen kovin maalintekijä 32 osumallaan. Pukki on listauksen kolmantena Mikael Forssellin jälkeen. Kotkalainen on laukonut Huuhkaja-paidassa 25 maalia.

Suplan Pukki Party -podcast