Huuhkajien viimeistä edellinen ottelu ennen EM-lopputurnausta päättyi lauantaina 0-2-tappioon Ruotsin vieraana Friends Arenalla.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun varsin kokeilupitoisella miehistöllä ja tämä näkyi myös melkoisen varovaisena pelinä. Ruotsi oli avausjaksolla kuitenkin hallitsevampi ja meni myös johtoon Robin Quaisonin osumalla.

Toisella jaksolla Ruotsi lisäsi johtoaan Sebastian Larssonin osuttua rangaistuspotkusta, mutta ottelun loppua kohden Huuhkajat pääsi peliin koko ajan paremmin mukaan. Muutamasta maukkaasta paikasta huolimatta maalit jäivät kuitenkin tekemättä.

Kaikkineen ottelu oli kummallekin joukkueelle pitkälti kokeilua EM-lopputurnausta varten ja vastauksiakin varmasti saatiin. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva alkaa nyt pohtia lopullista EM-ryhmäänsä, joka julkistetaan tiistaina 1.6.

Huuhkajien kokoonpano Ruotsia vastaan:

Jesse Joronen
Juhani Ojala (62. Leo Väisänen)
Jasin Assehnoun (46. Joni Kauko)
Tim Sparv (C) (46. Thomas Lam)
Sauli Väisänen
Lassi Lappalainen
Nikolai Alho (69. Pyry Soiri)
Jere Uronen (87. Niko Hämäläinen)
Roope Riski (62. Fredrik Jensen)
Robert Ivanov
Onni Valakari