Huuhkajat kohtaa lauantaina elintärkeässä MM-karsintaottelussa Bosnia ja Hertsegovinan. Edellisestä karsintaikkunasta sivussa ollut Jere Uronen on tehnyt taas paluun Huuhkajien miehistöön.

Uronen oli mukana myös kaksi vuotta sitten, kun joukkueet kohtasivat viimeksi Zenicassa. Tuolloin Suomi sai ottelussa kylmää kyytiä 1-4-tappiolla.

– Zenicasta ei ole kovin hyvää muistikuvaa. Lähdimme otteluun kovin odotuksin, vaikka tiesimme, että paikka on vaikea. Ei hirveän nappiin mennyt, Uronen muisteli tiistain lehdistötilaisuudessa Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Urosen mukaan edellisestä Bosnian reissusta on otettu opiksi.

– Tiedämme nyt, mitä odottaa. Opitaan virheistä ja ollaan tällä kertaa valmiimpia, Uronen toteaa.

Uronen joutui jättämään edelliset MM-karsintaottelut väliin nilkkavamman takia. Hän on vasta hiljattain toipunut takaisin pelikuntoon.

– Ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa, kun aina osuu samaan nilkkaan. Ei ole paljon tehtävissä, kun kaveri tulee nappulat edessä maassa olevaan jalkaan ja saa punaisen kortin, Uronen manaa.

– Mutta teen kaikkeni jalan saamiseksi kuntoon. Jos kutsu käy kentälle, olen valmiina. Maajoukkueessa on paras staffi, mitä voi olla, eikä minua huoleta kyllä yhtään.