Huuhkajien maalivahti Carljohan Eriksson siirtyi tammikuussa Skotlannin Valioliigan Dundee Unitediin.

Eriksson pelasi viime kaudella Allsvenskanissa Mjällbyssä huippukauden, jonka jälkeen hänet valittiin vuoden parhaaksi maalivahdiksi. Onnistuneen kauden jälkeen oli kysyntää ja lopulta vaaka kallistui Dundee Unitediin.

– Oli siinä pari muutakin vaihtoehtoa. Pohdin syksyllä, että mikä olisi sopiva askel ja sitten Dundee United oli kiinnostunut. Kysyin monilta tarkemmin Skotlannista ja minkä tyyppinen liiga, millainen ympäristö ja maa ovat. Kuulin pelkästään positiivisia asioita. Seura oli tehnyt taustatyönsä ja halusi minut sinne, joten lopulta ratkaisu oli aika helppo tehdä. Tähän saakka olen ollut tyytyväinen eikä ole ollut valittamista, Eriksson kertoo Palloliiton sivuilla.

Eriksson on viihtynyt hyvin Skotlannissa, vaikka debyytti on vielä tekemättä.

– Olen sopeutunut hyvin. Se mitä ihmiset kertoivat etukäteen, on pitänyt paikkansa. Vettä on tullut lähes joka päivä ja tuulee. Ihmiset ovat mukavia, ja olen päässyt joukkueeseen, asumiseen ja elämään hyvin kiinni.

– Minuutteja ei ole vielä tullut, mutta isossa kuvassa on mennyt ihan kiitettävästi. Odotusarvo oli, ettei aloituspaikka ole itsestäänselvyys. Tiesin, että täällä on hyvä maalivahti, joka on pelannut täällä pitkään.

Erikssonilla on 2,5-vuotinen sopimus, joten hän odottaa vuoroaan kärsivällisenä.

– Peliaikaa tavoitellaan. Olen jutellut valmentajan ja maalivahtivalmentajan kanssa, ja he haluavat saada minut myös sisään. Odotamme sopivaa hetkeä, mutta sarjassa on niin tiukka tilanne tällä hetkellä. Valmennuksen viesti on ollut, että jatka vain työntekoa ja pysy positiivisena. Yritän sillä välin puskea toista maalivahtia eteenpäin ja sitä myöten auttaa joukkuetta eteenpäin. Jos omalla työlläni treeneissä saan puskettua häntä myös kehittymään, niin se auttaa samalla myös joukkuetta.