Huuhkajat pelaa EM-jatkokarsinnassa torstaina Walesia vastaan. Voitolla Suomi olisi voiton päässä EM-kisapaikasta.

Walesin ja Suomen välisen ottelun voittaja etenee jatkokarsintafinaaliin, jossa se vastaansa voittajan ottelusta Puola-Viro. Voittamalla Suomi saisi historiansa kenties suurimman kotiottelun, kun karsintafinaali pelattaisiin Olympiastadionilla. Panoksia siis piisaa.

Huuhkajat pääsee lähtemään Walesia vastaan suhteellisen hyvästä tilanteesta, sillä ainoat poissaolijat ovat Robert Taylor sekä Marcus Forss. Lähtökohtaisesti myös pelaajien tilanne muuten on erinomainen, sillä Joel Pohjanpalo on hurjassa maalivireessä Italiassa, Teemu Pukki on saanut maalitilinsä auki, Fredrik Jensen pelaa elämänsä parasta kautta ja Robin Lod on jälleen täydessä iskussa.

Valmennusjohdolla onkin käytettävissään harvinaisen monta vaihtoehtoa miten peluuttaa keskikenttää ja hyökkäystä.

– Se on positiivinen ongelma. Iso juttu on tietty, että mikä meidän ottelusuunnitelmamme on. Pitää huomioida vastustaja, ja minkälaisia pelaajia tarvitsemme. Jos joudumme tekemään taktisia muutoksia pelin tilanteen takia, niin siihenkin pitää löytää variaatioita, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva totesi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Wales joutuu lähtemään otteluun todennäköisesti ilman yhtä suurinta tähteään Aaron Ramseyta. Siitä huolimatta Wales on otteluun lähdettäessä lievä ennakkosuosikki. Etenkin kotikentällään se on ollut vahva.

– Uskon, että pelaajat tulevat nauttimaan huomisesta. Olemme pieniä altavastaajia, ja se on meille sopinut oikein hyvin. Isoimmat paineet ovat Walesilla. Kotiyleisö odottaa, että nyt pyyhitään Suomi tuosta ensin ja sitten mahdollisesti Puola finaalissa.

Edellisen kerran ollessaan kovan paikan edessä vieraskentällä, Huuhkajat pelasi surkean vierasottelun Slovenian vieraana. Tuolloin suorat EM-haaveet haihtuivat ilmaan, kun kotijoukkue jyräsi lamaantuneen Huuhkaja-parven.

Nyt Kanerva painottaa joukkueen olevan valmis.

– Pelaajan pitää aistia, milloin mahdollisesti kannattaa pelata vähän riskittömämmin. Olemme hakeneet siihen tietyt mallit, jos paine on todella kova ja tilaa pelinavaamiseen on vähemmän.

– Olemme pohtineet eri asioita eri näkökulmista. Meiltä löytyy varmaan aika nopeasti vastaukset erilaisiin ongelmiin, joita eteen voi tulla.

Kanervan mukaan Walesilla on omat heikkoutensa mihin iskeä.

– Wales on osoittanut, että he pystyvät tekemään maaleja. Heillä on hyökkäyskalustossa paljon eri vaihtoehtoja. Toisaalta heiltä löytyy myös heikkouksia. Armenia pystyi tekemään neljä maalia heitä vastaan täällä.

Walesin ja Suomen välinen ottelu alkaa kello 21.45.

Lähde: Palloliiton verkkosivut