Huuhkajien Jesse Joronen ei ole poistunut päiväkausiin asunnostaan Italian Bresciassa. Hän kertoi Helsingin Sanomille, että on ollut kotonaan täysin eristyksissä viime lauantaista lähtien.

Koronavirus on levinnyt kulovalkean tavoin kyseisellä alueella. Joronen ei ole tyytynyt sohvalla makoiluun, jotta hän on fyysisesti kunnossa, kun Serie A aikanaan jatkuu.

– Ulkona ei saa huvin vuoksi hölkkäillä, joten hölkkäilin torstaina terassillani tunnin ajan kuluttaakseni energiaa. Neljä metriä kertaa seitsemän metriä. Aikamoista siksakkia sai juosta. En laskenut metrejä, mutta tunnin juoksin, Joronen kertoi HS:lle.

– Treenaan joka päivä vähintään kaksi ja puoli tuntia terassilla. Minulla on painoja kotona ja hyppynaruja. Treenaamisen suhteen olen erittäin luova. Minulla on mielenkiintoa treenaamista ja ihmisen suorituskykyä kohtaan. Keksin kyllä tekemistä ja pidän itseäni erittäin hyvässä kunnossa sitä hetkeä varten, kun tämä tilanne jossain vaiheessa loppuu

Yksin elävä maalivahti ei ole vaipunut synkkyyteen, vaikka ajat ovat sanalla sanoen kaoottiset.

– Joillekin eristäytyminen voi olla rankkaa tai tylsää. Eihän tämä maailman paras tunne ole, mutta ei se ole syy olla ahdistunut. Totta kai kaikki käsittelevät sitä omalla tavallaan. Sen sijaan, että mietitään, miltä tämä tuntuu, pitää ajatella, että se on nyt tarpeellista, Huuhkaja-vahti painottaa.

Bresciassa pääsee vielä ainakin toistaiseksi kauppaan ja apteekkiin. Jorosen viime kauppareissusta on kuitenkin aikaa. Pari viikkoa sitten hän kävi kaupassa ostamassa kuivatuotteita.

– Tuoreita elintarvikkeita hain viime torstaina, ja todennäköisesti jossain vaiheessa tätä viikkoa käyn hankkimassa lisää niitä, Joronen pohti HS:lle.

Jorosen lisäksi Bresciassa pelaa Huuhkajien Simon Skrabb. Seura oli Serie A:n jumbosijalla, kun sarja jäi tauolle.

Helsingin Sanomien haastattelu