Huuhkajat aloittaa historiallisen EM-urakkansa lauantaina, kun se kohtaa Kööpenhaminassa Tanskan. Venäjällä majapaikkaansa pitävä Huuhkaja-parvi lentää Tanskaan perjantaiaamuna ja Joel Pohjanpalon mukaan kaikki on valmiina.

Pohjanpalo kertoi, että joukkueessa on tunnelma korkealla pari päivää ennen avauspotkua.

– Ei enää pitkä aikaa, että päästään aloittamaan EM-kisaurakka. Kun päästiin Venäjälle, niin silloin on viimeistään innostus noussut kattoon. Vajaat 48 tuntia siihen, kun matsi lähtee käyntiin ja kaikki valmistautuminen on siihen. Olosuhteet ovat kunnossa ja pelaajat ovat tikissä enkä näe mitään syytä siihen, että kun pallo lähtee liikkeelle Parkenilla, niin Suomi on valmiina, Pohjanpalo kertoi Huuhkajien torstaisessa lehdistötilaisuudessa.

Pohjanpalo pelasi menneen kauden Bayer Leverkusenista lainalla Union Berliinissä. Pohjanpalo loukkaantui talvella, mutta onnistui siitä huolimatta tekemään kauden aikana yhteensä kuusi maalia.

– En kutsuisi kautta ehjäksi, sillä pitkä loukkaantuminen puolessavälissä vaikeutti kautta jonkun verran. Alku oli hyvä, välissä oli skeidaa ja loppu taas hyvä. Ehkä siinä meni hetki ennen kuin sai pelistä taas kiinni, mutta viimeisillä kierroksilla pääsin taas mukaan ja maalien makuun. Nyt olen sataprosenttisessa kunnossa ja täysin valmiina, kun EM-kisat lähtevät käyntiin, Pohjanpalo kertasi kautta.

Tanska lähtee otteluun ennakkoarvioissa selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Pohjanpalon mukaan Tanskan heikkoudet on tiedossa ja miten niihin iskeä.

– Meidän täytyy koko joukkueena puolustaa erittäin hyvin. Kompaktina ja riittävän aggressiivisena, ettemme päästä Tanskaa avaamaan rauhassa. Sitten hyökkäyspelissä tiedämme, etteivät siellä ole ehkä nopeimmat pelaajat toppareina ja selustassa on tilaa. Tähän mennessä he ovat puolustaneet suhteellisen aggressiivisesti eteenpäin ja he yrittävät voittaa pallon mahdollisimman ylhäällä. Se on totta kai suhteellisen riskialtista pelaamista, ja kun pääsemme ensimmäisestä prässilinjasta ulos, niin varmasti löydämme tiloja puolustuslinjan edestä ja takaa. Totta kai erikoistilanteet ovat aina arvokisoissa iso asia ja niihin olemme myös paljon panostaneet, Pohjanpalo mietti.

Suomi kohtaa Tanskan Kööpenhaminassa lauantaina kello 19.00 alkaen.