Vielä muutama vuosi sitten suomalaisilla jalkapallofaneilla ei ollut yhtä suurta syytä juhlaan kuin viime kuukausina. Monet muistavat vuoden 2016, jolloin Suomi jäi tyystin ilman voittoja.

Ruotsalaisvalmentaja Hans Backen pelitapa ei toiminut Huuhkajien kanssa ja pelaajien itseluottamus oli alamaissa. Backe sai lähteä ja hänen seuraajakseen nostettiin valmennustiimistä Markku Kanerva. Kyseinen herra toi Suomen peliin muutoksen, joka näkyi myös tuloksissa. Syksyllä 2017 Suomi voitti MM-karsinnoissa Islannin ja Kosovon 1–0 sekä pelasi Kroatian ja Turkin kanssa tasan. Kurssi oli kääntynyt.

Huuhkajien kapteenistoon kuuluva Paulus Arajuuri muisteli uutuuskirjassa Me mennään kisoihin, mitä hänen mielessään liikkui tuolloin.

Rive toi joukkueeseen positiivista energiaa ja uskoa. Hänen johdollaan pelattiin tappioitta myös syksyn 2015 karsintapelit. Nyt kun se tapahtui toisen kerran, pelaajien kanssa mietittiin, että mikäs velho tämä kaveri on. Päästiin hänen kanssaan aloittamaan vielä kerran kokonaan alusta, Arajuuri kertoi kirjassa.