Huuhkajat taisteli ansiokkaasti FIFA:n maailmanrankingin ykköstä vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan Belgialle 0-2 (0-0). Samalla Suomen jatkohaaveet käytännössä sulivat.

Ottelu oli ennakkokäsikirjoituksen mukainen, sillä Belgia hallitsi kenttätapahtumia ja loi vahvaa painetta Suomen päätyyn. Suomen puolustus kesti osin taidolla ja tuurilla.

Toisella puoliajalla Suomi aloitti jälleen vahvasti, mutta Belgia alkoi painaa entistä vahvemmin päälle. Yksikin virhe oli riittävä ja Belgia iski vaarallisesti. Romelu Lukaku sai hieman tilaa ja iski, mutta pitkän VAR-tarkastuksen jälkeen tilanne tuomittiin paitsioksi. Yhdeksän minuuttia myöhemmin, niin Belgian paine vihdoin tuotti tulosta, vaikkakin hieman onnekkaasti. Thomas Vermaelen puski tolppaan ja harmittavasti pallo pomppasi tolpasta Lukas Hradeckyyn ja maaliin.

Suomi aloitti pienimuotoisen takaa-ajon ja sai puolittaisia tekopaikkoja, mutta viimeinen ratkaisu jäi vajaaksi. Lukaku iski vielä kosmeettisen osuman loppuun.

0-2-tappio tiesi sitä, että Suomi sijoittui lohkossa kolmanneksi kolmella pisteellä maalieron ollessa -2. Suomen jatkopaikka vaatisi melkoista ristiin pelaamista, joten näillä näkymin Huuhkajien uljas EM-urakka päättyi maanantaina. Samaan aikaan Pietarissa Tanska voitti Venäjän 4-1 ja nousi lohkossa toiseksi.

Suomi-Belgia 0-2 (0-0)
74. 0-1 Oma maali, Lukas Hradecky
81. 0-2 Romelu Lukaku

Suomen kokoonpano:
Lukas Hradecky, Paulus Arajuuri, Daniel O’Shaughnessy, Joona Toivio, Glen Kamara, Robin Lod (90. Marcus Forss), Teemu Pukki (90. Fredrik Jensen), Tim Sparv (59. Rasmus Schüller), Jere Uronen (70. Nikolai Alho), Joel Pohjanpalo (70. Joni Kauko), Jukka Raitala

Vaihdossa:
Jesse Joronen, Anssi Jaakkola, Leo Väisänen, Robert Taylor, Pyry Soiri, Onni Valakari, Robert Ivanov