Huuhkajat pelasi yhden historiansa parhaista vierasmaaotteluista kovimmassa mahdollisessa paikassa voittamalla Bosnia ja Hertsegovinan dramaattisten vaiheiden jälkeen 3-1 (1-0). Samalla Huuhkajat nousi lohkossa toiseksi.

Ottelu sisälsi dramatiikkaa heti alusta saakka ja lopussa Huuhkajat lähtivät Bilino Poljen stadionilta voitto taskussaan. Edellisellä vierailulla Zenicassa Huuhkajat oli kokenut selvän 1-4-tappion, mutta tällä kertaa roolit kääntyivät.

Ottelussa panokset olivat huipussaan ja erotuomari Michael Oliver otti kapteenit puhutteluun heti ensiminuuteilla. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia, mutta Suomi oli vaarallisempi. Marcus Forss pääsi puskemaan 16. minuutilla, mutta se meni kohti maalivahtia. Pari minuuttia siitä ja Pukki prässäsi pallon bosnialaispelaajalta ja pääsi läpiajoon. Toinen kosketus livahti kuitenkin liian pitkäksi ja tilanne kuivui lopulta kulmapotkuksi. Kulmapotkusta Jukka Raitala pääsi laukomaan ja pallo osui Miralem Pjanicin käteen ja pallo vietiin pilkulle. Bosnian maalivahti kuitenkin torjui Pukin rankkarin.

Ehti kulua vain muutama minuutti, kun pallo löytyi Bosnian verkosta. Pukki keskitti matalan pallon maalille ja se kimposi bosnialaispelaajan kautta Forssin kautta verkkoon. Lisää draamaa saatiin kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun Jukka Raitala sai suoran punaisen kortin ja Suomi joutui pelaamaan ottelun lopun vajaalla.

Suomi kesti Bosnian rynnistyksen ensimmäisen puoliajan loppuun saakka ja pääsi kokomaan joukkonsa toiselle puoliajalle.

Toiselle puoliajalle Suomi sai unelma-alun, kun kuudennella minuutilla Robin Lod latasi Suomen kahden maalin johtoon. Tilanne sai alkunsa, kun Pukki pelasi tilanteen loppuun saakka ja sai pelattua pallon Leo Väisäselle, joka tarjoili Lodille vapaan paikan.

Bosnia kavensi 69. minuutilla, kun Luka Menalo ohjasi vapaapotkun lähietäisyydeltä Lukas Hradeckyn selän taakse. Ehti kulua vain neljä minuuttia, kun Suomi kuittasi. Daniel O’Shaughnessy siirsi maalin edestä vapaapotkun sisään. Asiaa tarkasteltiin vielä videolta, mutta tällä kertaa maali jäi voimaan.

Bosnia haki lopussa vimmatusti kavennusta, mutta Suomi pystyi pitämään pintansa ja isännät poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

Voitolla Suomi nousi MM-lohkossaan toiseksi ja on nyt kaksi pistettä Ukrainaa edellä. Ukrainan on voitettava Bosnia ja Hertsegovina päätösottelussa. Toisaalta Suomelle riittää tasapeli Ranskaa vastaan varmasti lohkon kakkospaikkaan.

Suomi ja Ranska kohtaavat Olympiastadionilla tiistaina.

Huuhkajien kokoonpano:
Lukas Hradecky, Jukka Raitala (37. ua), Leo Väisänen, Robert Ivanov (80. Paulus Arajuuri), Daniel O’Shaughnessy, Niko Hämäläinen, Robin Lod (76. Jere Uronen), Rasmus Schüller, Glen Kamara, Marcus Forss (46. Urho Nissilä), Teemu Pukki (80. Fredrik Jensen)