Lukas Hradecky on ollut Huuhkajien kantava voima jo vuosia, mutta myös hänen pikkuveljensä Matej on nähty sinivalkoisissa.

Matej Hradecky on pelannut urallaan kaksi maaottelua. Debyytti tapahtui vuonna 2016 Islantia vastaan ja toinen ottelu tuli vuoden päästä Marokkoa vastaan.

– Ensimmäinen tuli tosi yllätyksenä, pelasin silloin vielä Ykköstä Tepsissä. Olisiko ollut 2015. Ei ollut vielä seuraa seuraavana vuonna ja sen jälkeen lähdin SJK:hon. Muistan kun Kautonen (Tommi) soitti minulle. Taisin olla juuri Tepsin treeneissä, että nyt olisi tällainen, haluaisitko lähteä Abu Dhabiin. Siellä olisi, oliko sen nyt B- vai A-maajoukkue, ne haluaisivat sinut sinne. Ei siinä hirveän kauan tarvinnut miettiä, että lähteäkö vai ei. Ensimmäisen pelin istuin penkillä ja sitten toisessa pääsin Islantia vastaan, en nyt muista, mutta olisiko ollut kaksikymmentä minsaa lopusta. Oli kyllä kokemus se. Sitten toinen oli 2016 SJK-kauden jälkeen Marokkoa vastaan. Se oli ysikymppinen ja se voitettiin. Se oli hieno kokemus, Hradeckyn veljessarjan nuorimmainen muistelee Veikkausliigan podcastissa.

Pihapelejä lukuun ottamatta Lukas ja Matej eivät ole koskaan pelanneet samassa joukkueessa. SJK:ssa hyvää kautta pelaavan Matej’n siirtyminen Bayer Leverkuseniin näyttää tällä hetkellä epätodennäköiseltä, joten toiseksi vaihtoehdoksi jää paluu Huuhkajien paitaan.

– Sehän olisi se nopein konsti varmaan. Katsotaan, kuinka paljon Luke vielä viettää Saksassa tai missä viettääkään. Se olisi varmaan nopein kontsi päästä sinne ja pelata siellä, mutta voi olla, että itsellä on vähän pitkä matka vielä. Mutta pitää saada hyviä pelejä alle, eiköhän se sitä kautta aukea, jos aukeaa, Hradecky miettii.

Lähde: Veikkausliiga-podcast