Huuhkajat palaa tositoimiin lauantaina 4.6., kun Olympiastadionilla vastaan asettuu Nations Leaguen B-liigan lohkon avauksessa Bosnia-Hertsegovina.

Ottelu avaa samalla ennenkokemattoman neljän virallisen ottelun ikkunan ja edessä on todella tiivis vajaa kaksiviikkoinen.

Missä pelataan ja mistä näkyy?

Ottelu pelataan Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 4.6. kello 19.00 alkaen ja koko stadionin kapasiteetti on käytössä.

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös Yle TV2:lla. Lähetys Olympiastadionilta käynnistyy studio-osuudella jo kello 18.00.

Huuhkajien lähtökohdat

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva pääsi kokeilemaan pelaajia maaliskuun lopun maaotteluissa, mutta on täysin varmaa, että ihan entisen näköinen Huuhkajat ei kentälle marssi kapteeni Tim Sparvin lopetettua uransa ja topparikaksikko Paulus Arajuuri – Joona Toivion jätettyä maajoukkuepelit.

Lohkoon haetaan ilman muuta hyvää alkua ja Kanerva marssittaneekin kentälle periaatteessa ykkösnyrkkinsä, joskin jokunen yllätysnimikin voi mukaan mahtua. Huuhkajat on viime aikoina pelannut enemmän 3-5-2.lla kuin 4-4-2:lla, mutta molemmat ovat mahdollisia nyt. Jos Kanerva kuitenkin päätyy kolmen topparin vaihtoehtoon, vahvoilla ovat ainakin Daniel O’Shaughnessy ja Leo Väisänen ja kolmikko voisi täydentyä hyvin vahvan kauden Puolassa pelanneella Robert Ivanovilla.

Wing-backeiksi tarjolla on ainakin Jere Uronen vasemmalle ja Nikolai Alho tai Ilmari Niskanen oikealle. Keskikentän pohjalle vahvoilla on Rasmus Schüller ja muille paikoille Glen Kamara ja Robin Lod sekä kärkeen Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo.

Jos kyse olisi yksittäisestä ottelusta, avaus osuisi varmasti hyvin lähelle edellä mainittua. Nyt neljää peliä kuitenkin ajatellaan kokonaisuutena ja on enemmän kuin todennäköistä, että muutamallakin pelipaikalla nähdään muu kuin ilmeisin vaihtoehto.

Tuttu vastus

Suomi ja Bosnia-Hertsegovina ovat toisilleen niin tuttuja kuin maajoukkueet voivat olla. Kohtaamisia on viime vuosilta useita ja nyt tiedossa lisää.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ei omasta kokoonpanostaan luonnollisesti ennakkoon mitään paljasta ja julkisesti mietteet ovatkin enemmän vastustajan kokoonpanossa.

– Tämä on kolmas UEFA:n kilpailu, jossa saimme Bosnia-Hertsegovinan samaan lohkoon. Siellä on paljon samoja nimiä ja samoja avainpelaajia. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon he tekevät muutoksia näissä otteluissa. Kohtaamme Bosnia-Hertsegovinan kaksi kertaa 11 päivässä, Kanerva muistuttaa Palloliiton verkkosivuilla.