Huuhkajat varmisti Nations Leaguen lohkon kakkospaikan voittamalla Montenegron vieraskentällä 2-0 (0-0).

Rankka kaatosade vaikeutti ottelun olosuhteita, mutta suomalaiset olivat heti paremmalla jalalla liikenteessä. Siitä parhaana osoituksena se, että Montenegro sai ensimmäiseen 20. minuuttiin viisi korttia, joista yksi oli punainen.

Suomi sai ensimmäisellä puoliajalla luotua painetta Montenegron maalille, mutta litimärkä kenttä aiheutti vaikeuksia pelinrakentelulle. Paras paikka tuli jo ennen Zarko Tomasevicin ulosajoa, kun Glen Kamara ja Huuhkaja-debytantti Oliver Antman pelasivat hienosti yhteen kuudennella minuutilla ja Antman pääsi yrittämään, mutta Montenegron maalivahti torjui yrityksen erinomaisesti. Ennakkoluuloton Antman vasta väläytteli sitä mitä tuleman pitää, kun hän heti toisen jakson alkajaisiksi teki A-maajoukkueuransa ensimmäisen maalinsa. Glen Kamaran syöttö löysi tauon jälkeen kentälle tulleen Joel Pohjanpalon rangaistusalueella, joka siirsi pallon taakse Teemu Pukille. Pukki malttoi syöttää vielä vierelle yksin odottaneelle Antmanille, joka sijoitti pallon varmasti takakulmaan. Maali syntyi heti toisen puoliajan toisella minuutilla.

Viisi minuuttia myöhemmin ja Antman oli järjestelemässä Suomen toista maalia. Kaan Kairinen lähetti keskityspallon, joka kimposi montenegrolaispuolustajan päästä taka-alueella olleelle Antmanille, jonka jatkoyritys osui montenegrolaispakkiin ja kimposi korkealle ilmaan laskeutuen suoraan Benjamin Källmanin otsaan, jolla oli helppo työ viimeistellä läheltä Suomen toinen maali.

Maalin jälkeen Suomi otti jalkaa pois kaasulta ja huippupaikat jäivät vähiin. Montenegro sen sijaan sai alivoimallakin kehitettyä pienimuotoista kiriä. Kertaalleen montenegrolaispelaaja pääsi puskemaan täysin vapaasti kohti Suomen maalia, mutta se meni niukasti ohi. Kerran Leo Väisänen oli pelastavana enkelinä, kun Lukas Hradecky haparoi keskityspallon suoraan vastustajan jalkaan, mutta Väisänen peitti kropallaan laukauksen pelastaen varman maalin.

Voitolla Suomi nappasi lohkon kakkospaikan. Millä tahansa muulla tuloksella Suomi olisi pudonnut Nations Leaguen C-sarjaan, sillä Romania voitti omassa ottelussaan Bosnia-Hertsegovinan 4-1 ja olisi noussut Suomen ohi.

Lohkon kakkospaikka saattaa vielä avata paikan EM-jatkokarsintoihin, mikäli lohkovoittajia selvittää tiensä varsinaisista karsinnoista kisoihin. Suomella on hyvät mahdollisuudet olla lohkokakkosten vertailussa paras joukkue, mutta se ratkeaa vasta tiistaina, kun loput ottelut on saatu pelattua.

Huuhkajien kokoonpano:
Lukas Hradecky, Nikolai Alho, Leo Väisänen, Robert Ivanov, Richard Jensen, Oliver Antman (88. Pyry Soiri), Lucas Lingman (46. Joel Pohjanpalo), Kaan Kairinen, Glen Kamara, Benjamin Källman (74. Benjamin Källman), Teemu Pukki (74. Marcus Forss)