HJK:n kapteeni Miro Tenho on yksi tuoreimmista nimistä, jotka ovat saaneet jalkaa Huuhkajien oven väliin. Tenho myöntää nauttineensa maajoukkuekomennuksista.

Tenho sai ensimmäistä kertaa kutsun Huuhkajiin viime vuonna ja on ollut siitä lähtien vakiokasvo sinivalkoisten leirityksessä.

– Onhan se unelmien täyttymys. Viime marraskuussa pääsin ensimmäisen kerran mukaan. Nyt oli neljäs tai kolmas kerta, kun olin mukana. On se hienoa, on päässyt hyvin porukkaan mukaan. Siellä oli minulle jo valmiiksi aika paljon tuttuja, se toki ehkä helpotti siihen asiaan. Sinne on aina kiva mennä ja siellä on helppoa olla, Tenho kehuu Suplan Veikkausliiga-podcastin haastattelussa.

Tenhon sanoista on kuultavissa tuttu tenho maajoukkuehengestä puhuttaessa. Uudet pelaajat kertovat kilvan kuinka mutkattomasti mukaan liittyminen sujuu.

– Siellä on vaan helppoa olla oma itsensä. Siellä kukaan ei ole mikään tähti, jokainen jätkä tulee ja juttelee ja kyselee. Minusta tuntuu, että se tulee valmennukselta sama juttu. Yleisilmapiiri on sellainen, että sinne on helppo tulla mukaan.

Tenho on nähty Huuhkajien paidassa, mutta vakituista roolia hän ei ole vielä kyennyt lunastamaan. Hän toivoo pääsevänsä ulkomaille, jotta näyttömahdollisuudet paranisivat.

– Pitää vain pelata koko ajan paremmin. Varmasti myös jos saisi jonkun ulkomaan siirron, niin sekin varmasti auttaisi. Mitä enemmän pääsee pelaamaan kovia pelejä, niin se herättää sielläkin päässä semmoista, että toihan ansaitsee pelata. Onnistumisia hyvissä paikoissa, niin varmasti minuutteja tulee.

Tenhon haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.