Huuhkajat pelaa vuoden ensimmäisen ottelunsa maanantaina Algarvessa kohdatessaan Ruotsin.

Suomen joukkue koostuu pääosin Pohjoismaissa pelaavista ja mukana on lisäksi useita tuoreempia kasvoja. Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan ottelussa tullaan näkemään pelaajia laajalla säteellä.

– Sen tarkemmin en vielä julkaise avausta. Lähtökohta on, että minuutteja tullaan jakamaan laajasti. Nämä pelit ovat nimenomaan näyteikkunoita pelaajille. Otteluissa voi tehdä kuusi vaihtoa, ja tässä vaiheessa kautta aika harva pelaajista on 90 minuutin kunnossa. Ideana on antaa näyttösaumoja minuuttien muodossa – näissä kahdessa matsissa nähdään paljon erilaisia pelaajia kentällä, Kanerva avaa Palloliiton verkkosivuilla.

Vaikka koko leiritys on hyvin kokeilumielinen, niin Kanervan mukaan myös tulos harjoituspeleistä on tärkeä.

– Ruotsalaiset halutaan aina voittaa, se on selvä. Kun maajoukkueasu laitetaan päälle, on tavoitteena aina voittaa. Se on tavoitelistan kärjessä, mutta on paljon muitakin tavoitteita, kuten pelaajien katsastaminen, Kanerva kertoo ja jatkaa:

– Tuloksella on ilman muuta merkitystä, mutta emme lähde hakemaan sitä sillä kustannuksella, että emme antaisi niitä näyttösaumoja. Tämän leirin iso tarkoitus on saada infoa näistä pelaajista. Niin minulle kuin myös Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Mika Lehkosuolle. Näemme, miten nämä nuoret pelaajat pärjäävät tässä ympäristössä ja miljöössä, Kanerva korostaa.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat Portugalissa maanantaina 9. tammikuuta Suomen aikaa kello 20.45. Ottelu on katsovissa suorana Yle Areenassa.

Lähde: Palloliiton verkkosivut