Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi EM-kisojen siirtymistä ja Huuhkajien tilannetta median väelle keskiviikkona. Rauhallinen ”Rive” löysi paljon positiivisia puolia siitä, että Huuhkajat sai vuoden lisää aikaa valmistautua historialliseen turnaukseen.

– Positiivinen puoli on se, että tässä ehditään valmistautua paremmin. Se antaa mahdollisuuden joillekin pelaajille antaa näyttöjä Huuhkajissa. Vuoden päästä ollaan paljon viisaampia, Kanerva kertoi SuomiFutis -sivuston mukaan Palloliiton järjestämässä etätiedotustilaisuudessa.

– Siirto antaa mahdollisuuden kehittää omaa pelaamista. Lisäksi, riippuen tilanteesta, se antaa joillekin pelaajille mahdollisuuden tunkeutua Huuhkajat-ryhmään. Positiivinen puoli on, että meillä on pidempi valmistautumisaika ja pystymme skouttamaan vastustajia paremmin esimerkiksi Nations Leaguen otteluissa.

Kanervan vihje on ilmeinen: maajoukkueringin ulkopuolelta ehtii vielä mukaan taisteluun paikasta kisakoneeseen. Karsinnoissa pelanneiden pelaajien näytöt ovat kuitenkin vielä tuoreessa muistissa.

– Ilman muuta pelaajat, jotka ovat antaneet karsinnoissa näyttöjä, niin ne näytöt painavat vaakakupissa. Mutta toki myös päivän kunto ratkaisee aika lailla. Plus sitten pelipaikkakohtainen tarve, Kanerva summasi.

SuomiFutiksen artikkeli