Huuhkajien syyskuisiin karsintaotteluihin nimetty Kaan Kairinen oli yksi aikansa hehkutetuimmista teinipelaajista. Kairisen ura ei kuitenkaan lähtenyt odotettuun lentoon heti nuorena, vaan hän on taistellut tiensä huipulle.

Kairinen debytoi Veikkausliigassa jo 15-vuotiaana ja muun muassa Guardian nosti hänet maailman 50 lupaavimman pelaajan joukkoon. 17-vuotiaana hänen uransa vei Tanskaan FC Midtjyllandiin, mutta ammattilaiselämä osoitti heti raadollisuutensa.

– Se taisi olla haasteena liian kova. En osannut odottaa sen olevan ihan niin kova. Minulla oli kovat luulot itsestäni ja sitten tuli nyrkki naamaan. Sen jälkeen olen ottanut järkeviä askeleita urallani, ja minulla on ollut myös tuuria seuravalintojeni kanssa, 22-vuotias Kairinen kertoo Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Midtjyllandin jälkeen Kairinen palasi Suomeen pelaten ensin kasvattajaseurassaan FC Interissä ja sen jälkeen vielä HJK:ssa.

– Ne olivat henkisesti tärkeät pari vuotta. Siinä oli pari vaikeampaa vuotta, kun olin ollut yksin Tanskassa. Oli hyvä päästä kotiin perheen ja ystävien keskelle. Otin siinä pari askelta taaksepäin, mutta se oli hyvä päätös ja menin lopulta eteenpäin.

Lopullisesti Kairinen puhkesi jälleen kukkaan norjalaisessa Lilleströmissä. Hän oli isossa roolissa nostamassa seuraa pääsarjaan ja on ollut myös kantavia voimia tämän kauden ajan.

– Kun siirryin Lilleströmiin, niin menin samalla sarjaportaan alemmas ja tiesin sen olevan riski. Halusin olla nostamassa joukkuetta ylös ja se riski onnistui.

Samalla Kairisen esitykset ovat tuoneet hänelle kutsun Huuhkajiin.

– Totta kai se oli ihan uskomaton fiilis, kun sain viestin. Pienestä pitäen unelmana on ollut päästä pelaamaan Huuhkajiin. Nyt se vihdoin toteutui.