Huuhkajien puolustuslinja joutuu kovan paikan eteen tiistaina, kun Olympiastadionille tulee vastaan hallitseva maailman- ja Kansojen liigan mestari Ranska. Daniel O’Shaughnessy ja Niko Hämäläinen ovat valmiina tulevaan haasteeseen.

O’Shaughnessy nousi A-maajoukkueeseen mukaan keväällä ja aloitti monien yllätykseksi Joona Toivion ja Paulus Arajuuren rinnalla kaikissa EM-otteluissa. O’Shaughnessy on pitänyt paikkansa, mutta viime peleissä miehet vieressä ovat vaihtuneet, kun Leo Väisänen ja Robert Ivanov olivat Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan avauskokoonpanossa O’Shaughnessyn kanssa.

Karlsruheen tammikuussa siirtyvä toppari kehuu Huuhkajien alakerran yhteistyötä.

– Tosi hyvältä tuntuu heidän [Väisäsen ja Ivanovin] vierellä. On se myös aikaisemmin tuntunut hyvältä myös Joona Toivion ja Paulus Arajuuren kanssa. Meillä on tosi tiivis nippu tässä ja tunnemme toisemme tosi hyvin ja luotamme toisiimme. Se on ihan sama kuka siinä pelaa, niin kyllä siinä on aina luotto siihen vierustoveriin, O’Shaughnessy kehui Huuhkajien maanantaisessa lehdistötilaisuudessa.

Tiistaina Huuhkajien alakerta joutuu kovimman mahdollisen testin eteen, kun vastaan asettuu Ranska. O’Shaughnessylla on kuitenkin lääkkeet Ranskan horjuttamiseksi.

– Varmaan se joukkuepelaaminen, yhteinen tekeminen ja vastahyökkäykset ovat ne isoimmat aseet peliin.

Vaikka MM-paikka on jo käsin kosketeltavissa, niin tielle mahtuu vielä monta estettä. Tilanne on kuitenkin antanut sekä pelaajille että faneille mahdollisuuden unelmoida.

– MM-kisoissa pelaaminen on kaikkien meidän unelma. Olemme tehneet hyvin ollaksemme tässä tilanteessa vielä viimeisessä pelissä, että meillä on vielä mahdollisuudet päästä seuraavalle kierrokselle.

Hämäläinen myöntää myös MM-kilpailujen olevan jotain mitä hän ei osannut edes kuvitella.

– Henkilökohtaisesti en ollut ennen edes ajatellut mahdollisuutta selvitä MM-kisoihin tai edes olla mukana joukkueessa, joka taistelee paikasta MM-kisoihin. Nyt olemme tilanteessa, jossa olemme aika lähellä ja meillä on mahdollisuudet. Se on siunaus ja olen iloinen sekä omasta että joukkueen puolesta siitä menestyksestä jota olemme saavuttaneet, ja meidän pitää vain jatkaa.

Huuhkajien ja Ranskan ottelu alkaa kello 21.45.