MM-karsintojen alkulohkot saadaan päätökseen tiistaina ja Suomi taistelee jatkokarsintoihin oikeuttavasta kakkospaikasta. Vaikka jatkopaikka tulisikin, olisi Qatariin vielä pitkä ja kivikkoinen tie.

Euroopalla on kisoihin yhteensä 13 maapaikkaa ja kymmenen lohkon voittajat selviävät suoraan MM-kisoihin. Lohkokakkoset sekä kaksi parasta Kansojen liigan MM-kisojen ulkopuolelle jäänyttä lohkovoittajaa pääsee mukaan jatkokarsintaan. Eli yhteensä 12 maata taistelee vielä kolmesta viimeisestä paikasta.

Jatkokarsintojen maat jaetaan sijoitettuihin ja sijoittamattomiin maihin, joista Suomi ei tule nousemaan sijoitettujen joukkoon, vaikka voittaisi tiistaina Ranskan. Joukkueet arvotaan kolmeen ottelukaavioon ja jatkokarsinnat pelataan kerrasta poikki -pudotuspelillä, jossa kolmeksi viimeiseksi tuulettavaa joukkuetta saa pääsylipun Qatariin.

Ensimmäisellä kierroksella kotiottelu pelataan sijoitetun joukkueen kotikentällä, joten Suomella on luvassa vierasreissu, mikäli se selviää jatkokarsintoihin. Jos Suomi voittaa sen, etenee se finaaliin ottelukaavion toisen pelin voittajaa vastaan. Tuon ottelun kotijoukkue arvotaan.

Finaalien voittajat selvittävät tiensä kisoihin. Jatkokarsinnat pelataan maaliskuun lopulla.