Huuhkajat päättää Espanjan leirinsä tiistaina kohdatessaan Slovakian. Ottelu alkaa kello 19.00.

Leirin ensimmäisessä ottelussa Suomi pelasi 1-1-tasapelin Islantia vastaan. Numerot hieman mairittelevat Suomea, sillä Islanti oli suurimman osan ottelusta niskan päällä ja loi vaarallisimmat maalipaikat. Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan Islanti-peli on pureskeltu huolella läpi.

– Olemme käyneet klippejä läpi ja pelaajat ovat analysoineet niitä ryhmissä. Täytyy sanoa, että Islanti puolusti hyvin ja tiiviisti. Meillä on kehityskohteena päästä avaamaan peliä tarpeeksi läheltä vastustajan prässilinjaa, jolloin syöttömatka seuraaviin väleihin on lyhyempi. Kysymys on myös pelaajien liikkumisesta, Kanerva miettii Palloliiton sivuilla.

Harjoitusotteluissa Kanerva voi testata sekä pelaajia että taktiikoita. Islantia vastaan Huuhkajat pelasi sekä 3-5-2 sekä 3-4-3 -pelijärjestelmillä.

– Islantia vastaan käytimme vähän erilaisia ryhmityksiä ensimmäisellä ja toisella jaksolla. Ainahan se on myös tilanteiden lukemista. Jos meillä on tietyt suunnitelmat ja vastustaja pystyy estämään ne, pelaajien pitää pystyä reagoimaan, muistuttaa Kanerva.

Suomella oli puolittaiset paikkansa Islantia vastaan, mutta liian usein viimeinen ratkaisu jäi vajavaiseksi eikä lopulta johtanut uhkatilanteeseen Islannin maalille. Kanerva perääkin lisää laatua hyökkäysten rakenteluun.

– Hyökkäyspelaamisessa kaikki lähtee syöttöjen laadusta ja siitä, että ne tulevat oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Jos ne asiat tökkivät, on ihan sama, mitkä kuviot on olemassa. Löysimme Islantia vastaan hyviäkin kombinaatioita, mutta meidän olisi pitänyt saada siinä pelissä enemmän aikaan.

Tiistaina Suomi kohtaa Slovakian, joka pelasi oman harjoitusottelunsa viikonloppuna Norjaa vastaan. Slovakia hävisi ottelun 0-2 ja Kanerva löysi tulevasta vastustajasta heikkouksia joihin iskeä.

– Slovakia on liikkuva ja juoksuvoimainen joukkue. Ennen kaikkea keskikenttä rotatoi paljon. Kyllä sieltä heikkouksiakin löytyy. Heidän puolustamisensa ei ihan vakuuttanut. He seuraavat paljon omia miehiä, joka mahdollistaa hyvillä liikkeillä tilojen synnyttämisen. Kyllä siitä kova vääntö varmasti tulee.

Islantia vastaan Kanerva oli muokannut kokoonpanoaan rutkasti totutusta ja useat pelaajat saivat näyttöpaikkoja. Sama linja tulee jatkumaan myös Slovakiaa vastaan.

– Sanotaan, että ainakaan samaa kokoonpanoa kuin Islanti-pelissä ei nähdä. Muutoksia tulee, paljasti Kanerva.

Suomen ja Slovakian välinen ottelu käynnistyy tiistaina Murciassa Estadio Nueva Condominalla Suomen aikaa kello 19.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport+ Suomi -kanavalla.