Suomen miesten A-maajoukkueen, Huuhkajien, valmennusryhmään on tehty tehostamistoimenpiteitä toiminnallisten ja taloudellisten syiden vuoksi.

Pitkään Huuhkajien valmennustehtävissä mukana ollut Toni Korkeakunnas ottaa jatkossa isomman roolin niin A-maajoukkueen valmennusryhmässä kuin Palloliiton valmentajakoulutuksessa. Kari Martonen ei jatka Huuhkajien valmentajana.

Päävalmentaja Markku Kanerva kiittää Kari Martosta isosta panoksesta suomalaisen jalkapallon eteen.

– Olen kokenut Kari Martosen kanssa paljon pitkän yhteisen taipaleemme aikana. Teimme yhdessä töitä jo historiallisessa U21-lopputurnauksessa 2009 ja ”Sukupolvien unelman” toteuttamisessa 2019 sekä tietysti myös EM-lopputurnauksessa. Valitettavasti tiemme eroavat nyt valmennuksessa, ainakin toistaiseksi. Suurkiitos ”Martsille” hänen panoksestaan valmennustiimeissä ja suomalaisen huippujalkapallon eteen jo tähän mennessä tehdystä työstä, Kanerva sanoo Palloliiton tiedotteessa.

– Lähdemme tavoittelemaan toista perättäistä EM-lopputurnauspaikkaa keväällä. Kovaan tavoitteeseen peilaten Toni Korkeakunnas kasvaneessa roolissa on iso ja tärkeä tekijä. Olen iloinen, että Palloliitto mahdollisti tämän, Kanerva jatkaa.

Viime kauden päätteeksi HJK:n kanssa Suomen mestaruutta juhlinut Korkeakunnas ei ole uusi kasvo maajoukkueen taustatiimissä.

– Olen ollut mukana eri rooleissa jo viisi ja puoli vuotta. Hienoa, että nyt minulle tarjottiin mahdollisuutta hypätä uuteen, isompaan rooliin niin maajoukkueessa kuin Palloliiton valmennuskoulutuksessa, Korkeakunnas kertoo.

– Meillä on selkeä tavoite edessämme, EM-lopputurnaus Saksassa, ja sitä lähden osaltani tavoittelemaan täysillä. Tämän uuden roolin myötä pystyn antamaan ison panoksen ”Rivelle” ja muulle valmennustiimille sekä joukkueelle.

Huuhkajien vuosi 2023 käynnistyy Portugalissa, missä Suomi kohtaa Ruotsin Estadio Algarvella maanantaina 9. tammikuuta ja Viron Estadio da Noralla torstaina 12. tammikuuta. Otteluiden alkamisajat selviävät myöhemmin.

Lähde: Palloliiton  tiedote