Bayer Leverkusenin tappiottomien otteluiden putki kasvoi ennätyksellisen pitkäksi, kun se pelasi Eurooppa-liigan välierässä 2-2-tasapelin AS Romaa vastaan.

Tilanne näytti vielä puoli tuntia ennen loppua vaikealta Leverkusenin kannalta, sillä AS Roma johti ottelua 2-0 ja oli tasoittanut yhteismaalit tilanteeksi 2-2.

Leverkusen kavensi tilanteeksi 1-2 kahdeksan minuuttia ennen loppua AS Roman omalla maalilla ja nousi seitsemännellä lisäaikaminuutilla tasoihin. Näin Leverkusen eteni Eurooppa-liigan finaaliin yhteismaalein 4-2. Kyseessä oli Leverkusenin 11 kerta, kun se tekee lisäajalla maalin pelastaen vähintään tasapelin.

Samalla Leverkusenin tappiottomien otteluiden putki venyi 49 ottelun mittaiseksi. Se on Euroopan uusi ennätys. Aiemmin Leverkusen jakoi ennätystä yhdessä Benfican kanssa, joka piti ennätystä hallussaan 59 vuotta.

Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky ei torjunut Eurooppa-liigan ottelussa. Cupin otteluissa tällä kaudella torjuntavastuuta on kantanut Matej Kovar.