Huuhkajien Lukas Hradecky on tällä hetkellä melkoisen toimettomana kotioloissaan Düsseldorfissa, kun Bundesliiga on laitettu ymmärrettävistä syistä tauolla. Bayer Leverkusen ei myöskään pidä ainakaan hetkeen joukkueharjoituksia.

Maalivahti kertoi Suplan Bundes-Luke -podcastissa, minkänlainen meno Saksassa näinä koronaviruksen kauhuaikoina on. Leverkusen tai Hradecky ei ole harjoittelutauosta huolimatta karanteenissa.

– Tämäkään ei ole mitään lomaa. Meitä käskettiin olemaan lähtemättä mihinkään ja kaikki jäivät Saksan maalle. Tavallaan tämä ei niin paljoa mun elämästä poikkea. Ei niin hohdokasta futaajan arkea, jolloin tulen treeneistä himaan ja vain joskus sitten ulos syömään, Hradecky pohti podcastissa.

Hradecky on pysynyt ohjeistuksia totellen pääosin kotonaan. Mikään kotikokki hänestä ei ole pienoisesta mahdollisuudesta huolimatta kasvanut.

– Kyllä tässä pikemminkin siinäkin vain laiskistuu. Otetaan puhelimen sovelluksesta joku aasialainen lafka ja tilataan sieltä sovelluksella safkaa.

Turkulaiskassari kuvailee tilannetta epätietoiseksi.

– Jollen (Joel Pohjanpalo) kanssa ollaan vähän tekemisessä. Menen hänen luo grillaamaan kahdestaan. Meille tauti ei ole vaarallinen, mutta olemme järki kädessä ja välttelemme iäkkäämpien ihmisten seuraa, Hradecky toteaa.

Hän ei ole huomannut Düsseldorfissa samanlaista paniikinomaista vessapaperin hamstraamista kuin esimerkiksi Suomessa on raportoitu käyneen.

– Kyllä lähikaupassa on joka päivä ollut vessapaperia saatavilla. Mä luulen, että se vessapaperi ei pelasta meistä ketään, jos pahasti käy. Kai se jotain turvallisuuden tunnetta tuo, mutta en ymmärrä (hamstraamista). Kyllä sitä on suihkut keksitty, jolla saa sen perseen puhtaaksi, Huuhkajien tähtivahti muistuttaa.

Suplan Bundes-Luke -podcast