Huuhkaja-kassari Jesse Joronen on Italian Bresciassa keskellä koronaviruskaaosta. Eristyksissä oleminen ei ole varmasti kenellekään mukavaa, mutta Joronen tuntuu ottavan asian suhteellisen tyynesti. Hän kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, kuinka hänen pääkoppansa pysyy niin sanotusti kasassa neljän seinän sisällä.

Meditaatio kuuluu maalivahdin päivittäisiin rutiineihin.

– Olen tietoinen hengityksestä. Se on hyvä tapa säädellä hermostoa ja saada se lepäämään. Silloin, kun treenit ja pelit ovat käynnissä teen mielikuvaharjoituksia. Meditoin kymmenestä minuutista 45 minuuttiin riippuen siitä, paljon on aikaa käytettäväksi, Brescian ykkösvahti paljastaa HS:lle.

Joronen pysyy positiivisena kriisin keskellä, ja hän luottaa, että jalkapallon aika koittaa vielä.

– Tämä on varmasti kivulias asia, joka vaatii paljon kaikilta, mutta niin se on kaikilla muillakin aloilla ja on paljon tärkeämpiäkin aloja kuin jalkapallo. Jossain vaiheessa, kun kaikki on ohi, löydetään varmasti keinot jatkaa. Jälkivaikutuksia tulee, mutta uskon, että huominen voi aina olla parempi.

– Itselleni hyvä keino on pitäytyä siinä todellisuudessa, mikä on itselleni mahdollista. Se pitää minut järjissäni, Joronen kertoo.

Helsingin Sanomien juttu