Kansojen liigan (Nations Leaguen) syksyn ottelut saattavat hyvinkin olla seuraava kerta, kun Huuhkajia nähdään tositoimissa. Viasatilla ja Viaplayssa ollaan varauduttu kyseiseen skenaarioon. Kyseisten kanavien jalkapallotuottaja Antti Salo kertoi Week of Football -podcastissa, että nyt on syytä elää suunnitelmien kanssa päivä kerrallaan, kun koronaviruspandemia sekoittaa kuvioita.

– Nations Leaguen otteluiden painoarvo tulee syksyllä nousemaan merkittävästi, mikäli ne ovat Suomen seuraavat pelit. Jos hetken oli se tunne, että EM-kisojen jälkeen kaikki menisi paussille, niin tavallaan meidän kannalta tämä tilanne on jonkinnäköinen potku eteenpäin. Kaikki huomio Huuhkajista on syksyn peleissä meidän kannalta. Ikävä juttu, että kisat siirtyivät, mutta meille tuo on se homman kultareunus. Tarkempia suunnitelmia ei ole voinut nyt tehdä oikeastaan mistään. Toivotaan, että saadaan epidemia pian taittumaan. Se on nyt tärkeintä, Salo painottaa ja taustoittaa tilannetta.

Huuhkajat on ollut oiva markkinarako Viasatille ja Viaplaylle viimeiset pari vuotta. Salo tai kukaan muukaan ei voinut uskoa, mikä hype Huuhkajien ympärille syntyisi viime Kansojen liigan ja menneiden EM-karsintojen avulla. Huuhkajista tuli ilmiö monen todella harmaan vuoden jälkeen.

– Kun oikeudet tuli Viasatille, Suomen miesten A-maajoukkue oli heikoimmassa jamassa ainakin 25 vuoteen. Koko sinä aikana, kun olen seurannut jalkapalloa tarkasti. Uskon, että kukaan muukaan ei uskonut tähän nousuun.

– Hienoa suorittamista kentällä Markku Kanervalta, valmennustiimiltä sekä tietenkin pelaajilta, tuottaja kehuu.

EM-karsintojen ratkaisuhetket vetivät viime syksynä ruudun ääreen mammuttiyleisön.

– Se ratkaiseva Liechtenstein-peli tuli Neloselta. Kun meidän ja heidän tavoittavuus lasketaan yhteen, niin mentiin yli kahden miljoonan. Yksittäisistä peleistä (ilman Nelosen lukuja)ei pysty sanomaan juuta eikä jaata. Ne ovat sellaisia ”valtion salaisuuksia” tässä bisneksessä. Pitäisi nousta muutama palkkaluokka ylöspäin, jotta voisin puhua niistä, Salo naurahtaa.

Hän on ollut todella tyytyväinen Huuhkajien ja Viasatin liittoon, kaikin puolin.

– Jos yrität ostaa kahden miljoonan ihmisen nähtäväksi mainospaikkaa, niin se maksaa ihan älyttömästi. Tuo peli oli näyteikkuna meidän tekemisestä.

Kuuntele Suplan Week of Football -podcastista Salon haastattelu kokonaisuudessaan. Hän antaa Viaplayn valikoimasta parhaat tärpit urheilunjanoisille ihmisille.